Când începe curățenia de toamnă în Timișoara

Când începe curățenia de toamnă în Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

curatenie-toamna

Nici bine nu a început luna septembrie că Primăria Timişoara face anunţuri pentru luna viitoare. Municipalitatea a emis astăzi un comunicat de presă  prin care anunţă programul pentru curăţenia de toamnă care va avea loc în luna octombrie, în două etape.  Etapa unu se va desfăşura în intervalul  14 – 20 octombrie 2013, în cartierele şi zonele din partea de nord a municipiului faţă de Canalul Bega, iar etapa a doua, între 21 – 29 octombrie 2013, în cartierele şi zonele din partea de sud a municipiului faţă de Canalul Bega. „În cadrul acţiunii se colectează numai obiecte de uz casnic şi gospodăresc şi deşeuri vegetale rezultate din curăţirea arborilor plantaţi pe aliniamentele stradale şi a spaţiilor verzi din jurul imobilelor”, informează municipalitatea.

Cei care nu respectă legislaţia vor fi sancţionaţi cu amenzi de la 500 la 1.000 lei pentru persoane fizice şi de la 1.000 la 2.000 pentru persoane juridice.


Mai exact, „sunt interzise scoaterea şi depozitarea pe domeniul public a obiectelor de uz casnic/gospodăresc, deşeurilor vegetale rezultate din curăţirea arborilor plantaţi pe  aliniamentele stradale şi a spaţiilor verzi din jurul imobilelor ce se colectează în cadrul acţiunilor ecologice (Curăţenia Generală de Primăvară/Toamnă) mai devreme de o zi faţă de cea în care este  programată colectarea, precum şi după ziua în care este programată colectarea în zonele şi cartierele din municipiul Timişoara. Proprietarilor de imobile (case individuale), asociaţiilor de proprietari/locatari, instituţiilor publice, agenţilor economici le revine obligaţia  să depună  în ordine la bordura carosabilului, fără a împiedica circulaţia, resturile provenite din tăieri de corecţie (ramuri) tăiate la dimensiuni de maxim 1 metru şi legate în snopi, deşeurile şi obiectele ce se colectează în cadrul acţiunilor ecologice”, dar şi „scoaterea şi depozitarea pe domeniul public în cadrul acţiunilor ecologice (Curăţenia Generală de Primăvară/Toamnă), de deşeuri din amenajări interioare (moloz) şi deşeuri din curăţirea pivniţelor şi podurilor (praf de cărbune, ţigle, cărămizi, faianţă şi gresie sparte)”.

Deşeurile rezultate din reparaţii şi amenajări interioare, în cantităţi de sub un metru cub,  precum şi deşeurile de echipamente electrice şi electronice – DEEE, se preiau gratuit prin punctele situate la următoarele adrese: Al. Avram Imbroane, Nr.70; Calea Torontalului, Nr.94; Str. Energiei, Nr.3; Calea Moşniţei, Nr.2, zilnic între orele 8.00 – 20.00, cu excepţia zilei de duminică, pe baza actului de identitate, în vreme ce pentru deşeuri din amenajări interioare şi din curăţenia pivniţelor şi podurilor în cantităţi mai mari de 1 mc, se pot solicita pe bază de comandă, containere de la  S.C. RETIM S.A. la adresa, str. Oituz nr. 3A sau la telefoanele:0256/499537 sau 0256/220064, mai informează muncipalitatea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.