Ce a înțeles liberalul Ehegartner despre sărăcie și cianuri după vizita la...

Ce a înțeles liberalul Ehegartner despre sărăcie și cianuri după vizita la Roșia Montană

2
DISTRIBUIȚI

robu enervat02_resize

Senatorul PNL Petru Ehegartner a fost la Roşia Montană pentru a se convinge cu ochii săi care este situaţia din zonă.  Revenit în capitala Banatului, liberalul a ţinut astăzi o conferinţă de presă în cadrul căreia a explicat că „într-un fel, intervenţia premierului de aseară m-a eliberat de anumite inhibiţii pe care decidenţii politici le au privind exploatarea resurselor miniere de la Roşia. Am vrut să văd cu ochii mei care este situaţia. De acolo s-au aruncat în spaţiul public o serie de informaţii care sunt exagerate şi îmbrăcate într-o haină excesiv politică”.

Senatorul spune că cei care propun o soluţie rapidă pentru Roşia Monatană nu ştiu despre ce vorbesc şi că nu cunosc nici specificul zonei, nici sărăcia financiară pe care locuitorii din zonă o riscă duplă plecarea Gabriel Resources, firma canadiană care ar putea exploata aur din 2016.


Legat de cea mai arzătoare problemă, folosirea cianurilor, Ehegartner a explicat că „în media nu se face public faptul că acestă metodă mult blamată, pe lângă faptul că este unică, dar reziduurile acestui proces sunt biodegradabile şi în termen de zece ani efectul lor este aproape nul”.  Legat de poziţia adoptată de PNL, senatorul spune că partidul său a avut nişte obiecţii legat de faptul că nu toate documentele proiectului au fost făcute publice, însă că această problemă a fost rezolvată de către premierul Victor Ponta care a promis că toate actele vor fi puse la dispoziţia parlamentarilor pentru ca aceştia să cunoască toate aspectele.  Deşi problema este una complexă şi susţine că multe din elementele pe care le-a pus cap la cap prin vizita la Roşia Montană îi sunt de mare folos, Ehegartner spune că în acest moment nu ar vota proiectul „în lipsa unor amendamente”. În plus, senatorul liberal a spus că și-a format o opinie față de proiectul de la Roșia Montană discutând exlcusiv cu specialiști, și nu cu „talibani” și nici cu vreuna dintre taberele pro și contra.

2 COMENTARII

  1. Gestul e normal, iar opinia personala. Eu ii respect gestul stimatului nostru liberal , iar in privinta opiniei i-o respect pe cea dintaii: NU proiect Rosia Montana! Mi-ar place sa ramana vertical, cum l-am perceput pana in prezent si sa nu se lase influentat de „noile politici” emanate de PSD( in speta discursul Dlui Ponta la Antena 3 !)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.