Ce interpretează Teo Milea la Gala Internaţională de Balet a Operei din...

Ce interpretează Teo Milea la Gala Internaţională de Balet a Operei din Dortmund

0
DISTRIBUIȚI

teomilea (2)

Muzicianul timişorean Teo Milea a fost invitat să interpreteze piesa Agonie şi Extaz la Gala Internaţională de Balet a Operei din Dortmund, piesă pe care Prim Balerina operei din Dormund, Monica Fotescu, va coregrafia şi va dansa, împreună cu partenerul ei de dans.

„Cu mare bucurie, am fost invitat în 5 şi 6 octombrie la Gala Internaţională de Balet a Operei din Dortmund. Sunt mai mult decât fericit pentru această invitaţie“, a spsu pianistul timişorean. Piesa Agonie şi Extaz este inclusă pe albumul său de debut „On white …and black keys“, care cuprinde şapte piese compoziţii proprii şi care totalizează 60 de minute şi 17 secunde de muzică. După ce, la sfârşitul anului trecut, a susţinut trei concerte în Belgia, unul din ele în sediul Comandamentului NATO din Bruxelles, Teo Milea a mai bifat un succes, la începutul acestui an.


El a fost invitat să susţină mai multe recitaluri ca reprezentant al României în cadrul Biofach 2013, cea mai mare expoziţie mondială de produse ecologice, la care participă peste 90 de ţări, găzduită la Nurnberg. „După 24 de ani în care am învăţat să descifrez şi să interpretez muzica mentorilor mei clasici, am căutat în mine să ridic improvizația la nivel de compoziție. Amintirile, poveştile, clipele de agonie şi extaz din lumea mea au început să capete sens în albumul „pe clape albe…şi negre”. Acest disc mă prezintă în faţa publicului prin cele 7 piese ca fiind un pianist şi compozitor aparţinând a două lumi: cea clasică şi cea nouă, a secolului XXI. Toată creaţia mea este fundamentată pe relaţia interumană, stările şi nevoile societăţii moderne, pasiunea și dorinţa de a cuceri noi teritorii sufleteşti, neexplorate încă. Muzica-i un leac de suflet“, spune timişoreanul. În data de 17 octombrie, Teo Milea va susţine un recital în cadrul evenimentului Tango Cultura, ce va avea loc la Casa Artelor în Timişoara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.