Ce vor să-i spună susținătorii mișcării „Salvați Roșia Montană” senatorului Ehegartner, proaspăt...

Ce vor să-i spună susținătorii mișcării „Salvați Roșia Montană” senatorului Ehegartner, proaspăt ales în comisia specială pentru cea mai controversată lege din România

0
DISTRIBUIȚI

blocaj rosia montana 6

Comisia parlamentară care va avea sarcina de a elucida „misterele” contractului de la Roşia Montană privind exploatarea aurului de către Roşia Montană Gold Corporation a fost oficial constituită astăzi. Printre aleşii cu rol de detectiv se numără şi senatorul de Timişoara, Petru Ehegartner. La finele săptămânii trecute acesta declara că dacă ar fi să voteze proiectul în forma care se află, ar fi împotrivă, din cauza faptului că nu toate documentele sunt publice, iar afacerea nu este una cu maximum de profit pentru statul român.  După  vizită efectuată la Roşia Montană Ehegartner a înţeles că zona nu poate deveni un obiectiv turistic şi că oamenii de acolo sunt condamnaţi la sărăcie, astfel că totuşi ceva trebuie făcut.


 „Am vrut să văd cu ochii mei care este situaţia. De acolo s-au aruncat în spaţiul public o serie de informaţii care sunt exagerate şi îmbrăcate într-o haină excesiv politică”, declara senatorul vinerea trecută.

Florin Arhire, voluntar al Asociaţiei Alburnus Maior care luptă de 16 ani împotriva RMGC, spune că protestatarii din Timişoara vor să discute cu senatorul liberal ca să îi prezinte toate acţiunile întreprinse de asociaţie şi să-i arate acestuia toate ilegalităţile din cadrul proiectului. Cel mai probabil, protestarii vor merge la sediul PNL  să discute personal cu Ehegartner, având în vedere că liberalii sunt la numai câţiva paşi de corturile protestarilor din Piaţa Unirii. Arhire spune că RMGC nu poate obţine aviz de mediu în actuala legislaţie şi că în fond acesta este cel mai important aspect al problemei. Până la luarea unei decizii, protestele la Timişoara vor continua în acest weekend prin workshop-uri şi manifestaţii în stradă duminică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.