Chiria pentru clinica ASCAR ar putea exploda din 2014. Soluția lui Robu...

Chiria pentru clinica ASCAR ar putea exploda din 2014. Soluția lui Robu pentru a evita evacuarea bolnavilor de inimă din clădire

0
DISTRIBUIȚI

operatie-5

Veşti proaste pentru bolnavii de inimă care se tratează la Clinica de Cardiologie ASCAR din cadrul Spitalului Municipal din Timişoara. O parte din clădirea situată pe B-dul C. D. Loga în care clinica funcţionează este retrocedată, iar contractul de închiriere a spaţiului respectiv expiră în primăvara anului viitor. Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a aflat de la medicii care lucrează la Clinica ASCAR că în acest moment proprietarul spaţiului retrocedat, Rozalia Freud, care locuieşte în Statele Unite, percepe o chirie de doar 5 lei pe mp municipalităţii, dar aceasta ar putea „exploda” din 2014.


„Chiria nu este foarte mare acum pentru că suntem în perioada de graţie presupusă de lege prin care se protejează chiriaşii, dar după expirarea acestei perioade se pune problema perceperii unei chirii la un alt nivel”, a afirmat primarul Nicolae Robu.

Reprezentanţii municipalităţii intenţionează să înceapă primele negocieri cu proprietarul pentru a cumpăra spaţiul retrocedat, astfel încât bolnavii de inimă să nu fie evacuaţi din clădire. Edilul şef crede că cea mai bună soluţie este cumpărarea imobilului pentru că „nu dorim ca clinica să fie perturbată. Clinica ASCAR are deja plusuri medicale bine aşezate aici, are o dotare care devine din ce în ce mai bună şi ar fi păcat să producem o bulversare a ei. De aceea, pentru municipalitate e preferabil să aibă în proprietate clădirile în care funcţionează spitalele, şi nu să plătească chirii”. Nicolae Robu crede că proprietarul clădirii nu va percepe o sumă uriaşă, mai ales că doar o parte din suprafaţă este retrocedată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.