Cianura corupţiei la români

Cianura corupţiei la români

1
DISTRIBUIȚI

dragos bota (3)

Halucinantă a fost declaraţia judecătoarei şpăgare de la Ineu care a transformat justiţia într-o marfă la buticul personal. Halucinantă a fost reacţia poliţiştilor care în faţa spumei interlopilor timişoreni s-au purtat ca nişte mimoze, dând nişte amenzi, ca să se acopere, doar a doua zi după ce cefele late nu s-au sfiit să sară la scandal cu organul de faţă.


Sunt două situaţii emblematice pentru ce se întâmplă, cu adevărat, în instituţiile considerate de forţă ale statului român. Măcinate de corupţie şi indiferenţa criminală a unor şefi mai interesaţi de căldura propriului scaun decât de misiunea asumată, autorităţile statului au ajuns să fie simple marionete pentru reţelele mafiote. Normalitatea a ajuns excepţie, iar cei care au curajul să aplice legea până la capăt să fie văzuţi nu ca nişte oameni normali, profesionişti, ci ca nişte ciudaţi care s-au găsit ei să strice liniştea. Dar nu este suficient pentru că, de prea multe ori, sistemul lucrează împotriva lor şi nu în favoarea lor. Şi te miri că mai funcţionează, chiar şi aşa, lucrurile în ţară la câtă cianură a corupţiei circulă prin venele statului român, care se transformă, încet, dar sigur, într-un monstru hidos. Doar anticorpii societăţii civile mai pot să schimbe lucrurile. Cu condiţia ca trezirea la crunta realitate să nu vină prea târziu.

1 COMENTARIU

  1. Problema este alta! ! ! ! !….sint putin ingroziti cei care ne conduc de faptul ca reusim sa ne mobilizam asa de repede si de multi …..asta e problema tuturor guvernelor pentru ca inainte aveam nevoie de un lider care sa ne mobilizeze, acum ne organizam singuri pe facebook si asta pentru ei o problema mare pt. ca in curind nu o sa mai aiba cum sa ne controleze….ce ziceti de scenariul urmator :In curind cei care conduc FACEBOOK vor fi arestati pt. diferite fapte de coruptie sau te miri ce scandal sexual!?….Hm!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.