Concert cu folk metal finlandez la Timişoara: Finntroll

Concert cu folk metal finlandez la Timişoara: Finntroll

0
DISTRIBUIȚI

finntroll2

Melomanii timişoreni vor avea parte de un eveniment deosebit inclus în turneul european „Blodsvept over Europe”, susţinut de binecunoscuta formaţie finlandeză Finntroll, concertul urmând să se desfăşoare sâmbătă, 14 septembrie, în clubul Daos, de la ora 21.

Turneul de lansare a celui mai nou material discografic al finlandezilor, „Blodsvept” îi are ca invitaţi pe TYR (Insulele Feroe) şi Skálmöld (Islanda).


Finntroll este un nume etalon al scenei metal europene. Trupa s-a format în 1997, iar albumul lor de debut, Jaktens Tid, a apărut patru ani mai târziu. Grupul finlandez a impus standarde reale pentru scena pagan metal, oferind publicului un mix perfect între sonorităţile viking, black metal şi folk. „La un moment dat, ne-am temut că aceste piese nu sunt suficient de melodice. Apoi am început să credem că sunt prea melodice. Ce se întâmplă dacă fanii nu vor fi de acord? Ce se întâmplă dacă vor fi dezamăgiţi? Aşa că ne-am pus pe treabă şi ne-am întrecut potenţialul. Este 100% Finntroll“, declară trupa referitor la compoziţiile noului lor album.

Trupa TYR a luat naştere în 1998, pe vremea când membrii formaţiei aveau doar 17 ani. Muzica lor este puternic inspirată de mitologia nordică, muzica tradiţională a Insulelor Feroe, precum şi heavy metal. Biletele de intrare pentru concertul din Timişoara costă 40 lei în avans (până pe 11 septembrie) şi 50 de lei la faţa locului. Turneul european al formaţiei Finntroll a început aseară în Norvegia şi cuprinde recitaluri în Danemarca, Polonia, Germania, Ungaria, Croaţia, Austria, Cehio, Italia, Elveţia, Marea Britanie, Franţa sau Rusia.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.