Concerte de zile mari cu Vieux Farka Toure şi favoritul publicului de...

Concerte de zile mari cu Vieux Farka Toure şi favoritul publicului de la Plai, Patrice GALERIE FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-808890192">

festivalplai (123)

Deşi cea de-a doua seară a festivalului Plai, desfăşurat la Muzeul Satului Bănăţean, a avut parte de condiţii meteo cât se poate de nefavorabile, recitalurile artiştilor de la scena mare au reuşit să creeze bunădispoziţie în rândul publicului.

Ploaia a afectat încă din timpul zilei acţiunile diverselor ONG-uri desfăşurate pe Aleea Culturală a evenimentului, dar odată cu lăsarea serii aproximativ trei mii de oameni s-au adunat în faţa scenei pentru a asista la recitalurile programate. Spectacolul a debutat cu recitalul rezidentei Maia Vidal, după care atenţia tuturor a fost captată de celebrul muzician din Mali, Vieux Farka Toure.  Fiul legendarului Ali Farka Toure, supranumit „Jimi Hendrix al Africii“ a reuşit să creeze o adevărată magie la faţa locului, blues-ul lui „de deşert“ fiind deosebit de interesant.  Muzicianul care de-a lungul timpului a colaborat cu Dave Matthews, John Scofield sau Derek Trucks a oferit o varietate stilistică admirabilă, în care „estul“ s-a contopit într-un mod idilic cu „vestul“, iar momentele „lente“ au alternat cât se poate de interesant cu cele în care cei trei muzicieni de pe scenă au creat adevărate explozii de ritm şi culoare. Printre piesele care s-au bucurat de un real succes s-a numărat şi Amana Quai, al cărei refren a fost cântat la unison de spectatorii zgribuliţi de ploaie.

Pentru cunoscători, recitalul Vieux Farka Toure a fost fără îndoială „cireaşa de pe tort“ a acestei ediţii a festivalului Plai. Favoritul publicului, Patrice, prezent pentru al doilea an consecutiv la acest festival de world – music a oferit celor prezenţi un recital extraordinar, care a inclus şi multe piese noi, inserate pe cel mai proaspăt material discografic al acestuia, “The Rising of the Son”. În ciuda vremii ploioase, dar în ton cu tematica pieselor reggae pe care le-a cântat, Patrice i-a întrebat pe spectatori dacă iubesc răsăritul de soare, iar înaintea hitului Soulstorm acesta a declarat că „e o zi specială astăzi, fiindcă trăim“. După recitalurile de la scena mare, la Casa Filmelor a avut loc un eveniment intitulat Science Night cu cei de la Makunouchi Bento. Ultima zi a festivalului Plai, cea de duminică 15 septembrie, programează concerte cu Maia Vidal, Baba Zula şi Nuevo Tango Quintet featuring Marili Machado.

Foto: Flavius Neamciuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.