Copiii de la Lenau încep anul școlar cu geamuri lipsă. În câte...

Copiii de la Lenau încep anul școlar cu geamuri lipsă. În câte schimburi vor învăța elevii

0
DISTRIBUIȚI

lenau

Luni începe noul an şcolar, însă 40 de unităţi de învăţământ din judeţul Timiş nu au autorizaţie de funcţionare, iar altele sunt în şantier. Este şi cazul Liceului „Nikolaus Lenau”, unde anul şcolar următor va începe cu jumătate din sălile de clasă fără geamuri, pentru că au început încă din primăvară lucrările de reabilitare a clădirii. Totuşi, potrivit inspectorului şcolar adjunct, Francisc Halasz, elevii vor începe şcoala, însă în schimburi până în momentul în care lucrurile vor reveni la normal. „Deşi ştim că în multe şcoli din judeţ, lucrările de reabilitare vor continua şi după 16 septembrie, nu avem informaţii că o anumită unitate de învăţământ nu va începe şcoala luni. La Lenau, elevii vor învăţa în două schimburi, până când geamurile vor fi montate”, a explicat, astăzi, Francisc Halasz.

Primarul Nicolae Robu a venit azi cu o altă variantă, anunțând că „am alocat șapte milioane de lei pentru reparaţii la şcoli şi grădiniţe. Nu se va putea ca din prima zi de şcoală să fie cursuri numai de dimineaţă, dar pe parcursul anului şcolar toţi elevii de la Liceul Lenau vor ajunge să studieze de dimineaţă. Am amenajat un număr de săli de clasă la internat.


Duminică am fost cu domnul viceprimar Dan Diaconu, cu doamna directoare de la Lenau, Elena Wolf, cu domnul director de la RATT, Ioan Goia, la RATT unde era sistemul de ticketing, pe strada Intrarea Doinei. Acolo a existat un proiect al RATT de amenajare a unor spaţii pe structura de rezistenţă a unei hale şi vom pune în operă acel proiect cu foarte mici modificări pentru a realiza acolo 12 săli de clase foarte bune dată fiind geometria ei. Există autorizaţie de construcţie şi nu trebuie decât ca primăria să finanţeze acest obiectiv de investiţii al RATT. Obiectivul va fi folosit din nou de RATT după ce va fi gata noul corp de clădire de la Lenau”. Investiția se ridică la suma de 1 milion de lei, bani care vor fi alocați de la bugetul local, teoretic pentru RATT. Rugat de reporterul PRESSLAERt.ro să dea o notă pentru pregătirea școlilor din Timișoara pentru data de 15 septembrie, edilul șef Nicolae Robu a refuzat „pentru că am văzut atunci o incapacitate crasă de înţelegere a lucrurilor de la cei care au vechiculat acea notă şi o rea credinţă în acordarea semnificației pentru acea notă nu voi mai da și acum note”. (Loredana Codruț)

Unde vor fi școli noi

Inspectorul şcolar adjunct Francisc Halasz a adăugat că, în acest an, Ministerul Educaţiei nu a alocat niciun leu pentru reabilitarea şcolilor, ci această sarcină a revenit primăriilor. Totuşi, elevii de la două şcoli din judeţ vor începe anul şcolar următor în clădiri noi, care au fost reabilitate după zece ani de lucrări. De asemenea, în acest an, va începe construcţia a două grădiniţe noi, la Iecea Mare şi în comuna Teremia Mare. Potrivit inspectorului şcolar adjunct, există posibilitatea ca ministrul Educaţiei să vină în judeţul nostru la începerea anului şcolar, chiar la una din unităţile de învăţământ nou construite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.