Creatoarea Silvia Terziu: „Moda timişoreană este în creştere, deşi nu avem încă...

Creatoarea Silvia Terziu: „Moda timişoreană este în creştere, deşi nu avem încă atracţie înspre designerii locali“

1
DISTRIBUIȚI

silviaterziu2

Timişoara va reveni din nou în centrul atenţiei amatorilor de fashion, cu ocazia unei manifestări care va aduce laolaltă prezentări semnate Cătălin Botezatu, Catinca Roman, Silvia Terziu, Krisztina Keresztes, Rita Mureşan, Aura Dumitru, Issabel Lombardi şi Leonard Collection.

„Ediţia din acest an a evenimentului Experience Fashion poartă numele de «Make-Up and Fashion Extravaganza by Marius Lupu», şi este un eveniment de modă premium, ce va avea loc la Timişoara, în viitorul apropiat. Pentru eveniment pregătesc o colecţie de rochii de seară, pe care vreau să le prezint într-un alt fel decât ce s-a văzut până acum, să oscilez între elegant şi trashy. Sunt implicată în organizarea evenimentului per total, în special în ceea ce priveşte realizarea şi coordonarea show-ului prezentărilor de modă, care va fi un element cheie al festivalului“, ne-a declarat creatoarea de modă Silvia Terziu.

Silvia Terziu s-a născut în Timişoara şi a frecventat cursurile Liceului de Arte Plastice din oraş şi a absolvit Universitatea Internaţionala de Moda Esmod din Paris.


Creaţiile sale au apărut în publicaţii precum Marie Claire, France 2 sau Le Figaro. Silvia a fost discipola lui Stephane Rolland, designerul partener al Festivalului de la Cannes, şi a avut şansa de a lucra alături de faimosul Marc Jacobs pentru Louis Vuitton. Creatoarea a reuşit o premieră pentru moda românească de avangardă: una dintre piesele sale vestimentare a fost expusă la Muzeul Poştei Franceze din Paris, succesul repurtat determinând conducerea instituţiei să extindă această expoziţie în întreaga Franţă. Recent, în cadrul evenimentului Fashion Fridays, timişorenii au putut admira colecţia ei numită Shapes Of Transparence.

„În perioada aceasta, sunt pe punctul de a îmbrăca un întreg concurs de miss cu rochiile mele: Miss Info Fashion Festival, care se va ţine la Piteşti, după ce am făcut toată săptămâna poze şi repetiţii, la Buşteni, într-un cadru extraordinar, alături de o echipă profesională. Invitatul special pe lângă designerii care oferă ţinutele, Silvia Terziu, Oana Săvăescu şi Piera, în juriu se va afla şi criticul de modă Alin Gălăţescu. Apoi ne îndreptăm cu paşi mari spre salonul miresei la Bucureşti, cât şi la un alt salon important la Paris“, spune designerul de modă. În ceea ce priveşte moda locală, ea crede că aceasta e în creştere şi speră ca timişorenii să prefere designerii locali. „Moda timişoreană este în creştere, deşi nu avem încă acea atracţie înspre designerii locali, aceasta va veni în timp. Am încredere că timişorenii vor prefera designerii locali, unde o rochie de mireasă va fi făcută special pentru tine, decât o rochie de mireasă din magazin, care este adusă din China şi revândută sub alt nume în centrele comerciale“.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.