Cu ce promisiune a inaugurat Robu începutul lucrărilor de refacere a Canalului...

Cu ce promisiune a inaugurat Robu începutul lucrărilor de refacere a Canalului Bega

1
DISTRIBUIȚI

nicolae_robu_AP-1024x682

Edilul șef Nicolae Robu a dus astăzi jurnaliștii tocmai la Uzina de Apă pentru a asista la predarea amplasamentului pentru debutul lucrărilor de reabilitare a Canalului Bega, proiect care valorează 25.426.751 de lei. Pe durata celor 23 de luni cât este prevăzut termenul de efectuare a lucrărilor se vor realiza reabilitarea trotuarelor, alei pietonale, reabilitarea fântânilor publice, piste de biciclete, nouă staţii pentru închirieri de biciclete, nouă staţii vaporete, rampe pentru intervenţii de urgenţă, dotări tehnico-edilitare: reţele de apă, canalizare, electricitate şi iluminat public, amenajări peisagistice şi montare de mobilier urban, inclusiv scaune pentru pescari, precum și alte utilităţi.

De asemenea, vor fi amenajate şi unele dotări inedite pentru petrecerea timpului liber: o scenă şi gradene demontabile pentru public, vor fi amplasate şi terase plutitoare de 10 x 3 metri, cu accesul de pe punţi metalice, cu podină de lemn, platforme pe teren cu podină din lemn de stejar, precum şi suprafeţe de nisip stabilizat ca zone de relaxare, pe care se poate face plajă.


Staţiile  pentru vaporaşe vor fi la podul Mihai Viteazul, podul Dacilor, podul Decebal, podul Michelangelo, podul Mitropolit Şaguna, podul Traian, podul Ştefan cel Mare, în dreptul străzii Vulturilor (la dreapta de vechiul port), podul Modoş. Prezent la fața locului, Robu a dat asigurări că lucările se vor încheia înainte de termen și că pe toate șantierele din oraș lucrările merg strună. Mai mult, deși nu a reușit să deschidă circulația pe Podul Michelangelo la jumătatea lunii septembrie, așa cum a promis, Robu spune că și deschiderea în nomebrie e o performanță. Asta pentru că, în baza contractului, acolo s-ar fi putut circula abia în luna aprilie a anului viitor. Primarul nu a ezitat să se plângă către constructori nici de atitudinea profesorilor de la Colegiul Tehnic de Vest.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.