Cum au tăiat Robu și Bojin panglica primei zile de școală: baloane,...

Cum au tăiat Robu și Bojin panglica primei zile de școală: baloane, porumbei și promisiuni

1
DISTRIBUIȚI

robu bojin scena

Autoritățile locale au făcut astăzi un adevărat turneu electoral pe la școlile din oraș, inaugurând prima zi de școală cu discursuri încurajatoare. Unul dintre locurile în care edilii locali s-au strâns să-I felicite pe elevi a fost Colegiul Bănățean. La ceremonia ce a marcat începutul anului școlar au luat parte personalităţi locale precum primarul Nicolae Robu, prefectul Eugen Dogariu, şeful Consiliului Judeţean Timiş Titu Bojin, rectorul Universităţii de Vest Marilen Pirtea, consilierul PSD Ramona Olteanu şi viceprimarul Traian Stoia. Manifestarea a debutat cu aşezarea elevilor pe bănci şi scaune amplasate în curtea şcolii.

După finalizarea slujbei religioase s-a trecut la punctul culminant al evenimentului: discursul edilului-şef Nicolae Robu. Dacă anul trecut primarul le-a vorbit micuţilor despre ACS Poli, anul acesta primarul a ţinut un amplu discurs motivaţional oferind un ghid despre cum ar trebui trăită viaţa în tumultul tinereţii.


După ce a avut grijă să laude conducerea liceului şi să spună că anul acesta a alocat o sumă mare pentru învăţământ, Robu a subliniat că “eu îmi ţin întotdeauna promisiunile. Voi trebuie să aveţi o mentalitate sănătoasă bazată pe valori precum libertate, cinste, corectitudine, patriotism, toleranţă, dragoste faţă de semeni şi de natură”. Discursul primarului a fost “savurat” în special de micuţii de clasa pregătitoare care se jucau cu baloane neştiind încă prea bine cu ce se mănâncă şcoala.

Porumbeii din curtea școlii

După ce rând pe rând Bojin, Dogariu şi  Pirtea le-au făcut elevilor urări de bine, a avut loc un moment bun de folosit la nunțile mai cu ștaif. În curtea şcolii au fost eliberaţi mai mulţi porumbei, asta nu înainte ca o elevă să recite o poezie la microfon, deşi  micuţa plângea de emoție în faţa mulţimii. Porumbeii au fost donați de o asociaţie cu care  şcoala are o colaborare, ne-a explicat directorul instituției Sorin Ionescu. Apoi, oficialităţile au plecat înspre Colegiul C.D. Loga. Acolo Bojin le-a explicat tinerilor cum, într-o ţară în care se închid şcoli, el a reuşit performanţa de a deschide un nou liceu la Giroc. De bine le-a urat elevilor şi subprefectul judeţului Timiş Liliana Oneţ. Robu, care trebuia să “taie panglica” la un amplasament, nu a mai ajuns și la Loga.

 

1 COMENTARIU

  1. Invatamantul romanesc este in metastaza datorita politicienilor in primul rand. Si mai aveti tupeul sa taiati panglici si sa faceti poze cu copiii si profesorii, sa va fie rusine !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.