Cum se împart banii orașului, de la educație la sport. Vezi sumele...

Cum se împart banii orașului, de la educație la sport. Vezi sumele suplimentare propuse la vot în Consiliul Local

0
DISTRIBUIȚI

consiliu local01_resize

Educaţie, sănătate, sport şi transport în comun – acestea sunt marile capitole pentru care se vor aloca bani suplimentari în cadrul plenului aleșilor locali de astăzi de la Primăria Timişoara. Edilul şef  Nicolae Robu a anunţat că aproape 13.000.000 de lei , bani folosiţi pentru proiecte care nu vor fi finalizate în acest an şi, astfel, blocaţi, vor fi mutaţi şi folosiţi pentru lucrări de investiţii şi reparaţii.

Prima pe lista este clădirea de pe Gheorghe Pop de Băseşti, unde se vor muta elevii de la Colegiul Tehnic de Vest ca urmare a înţelegerii făcute de edilui  şef cu conducerea şcolii.


În acest sens, şi HCL-ul care a stabilit mutarea Liceului de Arte în clădirea de la Colegiul Tehnic va fi modificat, astfel ca activitatea Colegiului Tehnic de Vest să funcţioneze în noua clădire de pe Băseşti. Momentan, nu se ştie care este suma finală la care se vor ridica reparaţiile de la acea clădire, însă edilul şef spune că speră ca în cel mult o lună şi jumătate totul să fie gata. Tot la capitolul educație, vor fi alocaţi bani şi pentru reparaţii la Liceul C.D Loga .  Veştile bune nu  se opresc aici. Şi Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” va beneficia de o sumă de bani din partea primăriei, 500.000 de euro, bani care vor fi folosiţi pentru achiziţia unui computer tomograf. Tot astăzi vor fi repartizaţi bani şi pentru Spitalul Municipal, pentru proiectul tehnic de realizare a unei unităţii de primiri urgenţe. În plen vor fi votaţi bani şi pentru finalizarea procedurilor privind licitaţia de reabilitare a tramvaielor din Timişoara, dar şi pentru demararea procedurilor de achiziţie a minibus-urilor pentru RATT. Alocări bugetare vor fi făcute şi pentru handbal, baschet, rugby şi ACS Poli, echipa de suflet a edilului şef, care va mai primi 1.000.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.