Datoriile mari îngheață Colterm: ce decizie au luat consilierii locali pentru a...

Datoriile mari îngheață Colterm: ce decizie au luat consilierii locali pentru a mai ușura situația

4
DISTRIBUIȚI

sediul-colterm-021

Situaţia critică în care se află Colterm Timişoara a fost dezvăluită astăzi în plenul Consiliului Local Timişoara. În urma controlului efectuat de consilierul primarului Alexandru Chirilă s-a constatat că societatea are 128 de milioane de lei datorii către furnizori. Din această sumă, numai 28.000 de lei sunt bani care trebuie viraţi către Petrom Gaz. După cum a  dezvăluit primarul Nicolae Robu la începutul acestei săptămâni, au fost purtate discuţii pentru ca furnizorul de gaz să fie schimbat.


Mai exact, Colterm va oferi căldura cu gaz de la E-On. „La Colterm SA situaţia este foarte critică, acolo s-au acumulat datorii enorme. Noi am ajutat masiv această companie. Sunt datorii către frunizori şi către stat şi, din păcate, ele nu au acelaşi tip de arierat ca să existe vreo şansă de a primi vreun ajutor de la Guvern pentru stingerea lor. Sunt anumite întârzieri şi la implementarea unor proiecte”, a detaliat Robu.  În ceea ce priveşte datoriile către Petrom, acestea vor fi achitate eşalonat, iar banii vor veni de la consiliul local. Edilul şef Nicolae Robu a comparat situaţia Colterm cu cea a unei echipe de fotbal şi a precizat că dacă situaţia nu se îmbunătăţeşte, se vor lua măsuri radicale care ar putea merge până la destituirea conducerii.

4 COMENTARII

 1. 128,000,000 / 320,000 persoane = 400 lei de locuitor al timisoarei, si nu toti sint racordati la colterm
  pt a face un calcul care sa ne sperie si mai rau, cite apartamente/case sint racordate la colterm?
  in loc sa bage banii in gaura asta neagra, ar fi mai ieftin ca fiecare abonat inca la colterm sa primeasca un ajutor pt a isi instala centrala proprie.

 2. 60.000 – 70.000 apartamente
  Ajutorul ar fi de aproximativ 400 RON per apartament (doar din datoria de la Colterm pentru Petrom). Toata datoria ar fi cam 2000 RON/ apartament sau 30.000 RON/bloc 4 etaje. Suficient, zic eu, pentru a stimula centralele termice individuale sau per bloc.

  Daca nu am fi dat anul trecut alte cateva milioane de eur pentru alte datorii as fi inteles. Deja insa se sare calul. Se plateste o datorie din banii tuturor, desi nu toti folosesc acest serviciu. Opriti jaful Colterm!

 3. pampu ai restante mari fata de salariati din 2007 cand ai de gand sa le dai in 10 ani pe 2008 dar pana in 2013 trebuie sa ameninti angajati cu disponibilizari sa le inchizi gura

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.