De ce au murit subit doi bebeluși născuți în același spital. Concluziile...

De ce au murit subit doi bebeluși născuți în același spital. Concluziile legiștilor

0
DISTRIBUIȚI

maternitate_7e101ae5a1

Medicii au stabilit, astăzi, cauza care a dus la decesul subit a doi nou-născuți în spitalul „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara. După autopsie, specialiștii au ajuns la concluzia că cei doi bebeluși au murit de pneumonie acută. Ei au prelevat probe pentru a stabili dacă nu e vorba despre o infecție luată din spital. „Decesul celor doi nou-născuţi a fost provocat de pneumonii acute, pneumonii care se pot produce fie în perioada intrauterină, fie au fost contractate ulterior.


Pentru a clarifica acest aspect s-au recoltat probe biologice, care vor fi trimise la Institutul Medico-Legal de la Timişoara. De asemenea, am recoltat probe pentru hemocultură, exudat faringian, traheal, ca să evităm o posibilă infecţie intraspitalicească”, a declarat Dan Mărculescu, Şeful Serviciului Judeţean de Medicină Legală Hunedoara.

Această variantă nu este însă agreată de reprezentanții spitalului. „În acest spital, astfel de evenimente repetitive, două decese de nou-născuţi la aşa scurt interval, nu s-au întâmplat. La nivel de spital am demarat o anchetă internă, discutând cu medicii implicaţi. Nu credem să fie vorba de o infecţie în spital deoarece există mai mulţi nou-născuţi, în jur de 15. Dacă ar fi fost nosocomială, transmisă prin curenţi de aer, de către personalul medical, ar fi fost extinsă şi la alte cazuri. În acest moment ceilalţi copii sunt stabili hemodinamic şi respiratoriu”, a explicat directorul medical al Spitalului „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara, Carolina Radu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.