De ce cred sindicaliștii că ministrul Sănătăţii se va întâlni doar cu...

De ce cred sindicaliștii că ministrul Sănătăţii se va întâlni doar cu medici „pupincurişti” la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

stethoscope-backgrounds-wallpapers

Peste 100 de sindicalişti din sistemul sanitar, dintre care 20 din judeţul Timiş, se pregătesc să picheteze Ministerul Sănătăţii în această vineri, nemulţumiţi fiind de proiectul de lege privind salarizarea. În timp ce medicii din judeţele Timiş, Dâmboviţa, Caraş-Severin, Mehedinţi, Argeş şi Sibiu se vor afla la Bucureşti, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, vine la Timişoara ca să discute despre reforma în sistemul medical. La întâlnirea – dezbatere de vineri sunt aşteptaţi să participe angajaţi din sistemul medical din judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara.

Livius Cârstea, liderul Sindicatului Sanitas Timiş, care va picheta alături de alte 19 cadre medicale din judeţ Ministerul Sănătăţii, a precizat, nervos, pentru PRESSALERT.ro, că Eugen Nicolaescu ar fi trebuit să participe la dezbaterea privind reforma în Sănătate de la Timişoara pe 16 septembrie.


Însă agenda ministrului a fost modificată intenţionat ca să nu dea ochii cu cei care au ceva de spus privind legea salarizării angajaţilor din Sănătate. „Nu avem cum să fim şi la pichetări, şi la întâlnirea cu ministrul Sănătăţii de la Timişoara pentru că agenda protestelor a fost planificată încă din 5 septembrie şi nu mai putem să schimbăm nimic. Aşadar, rămân la Timişoara doar pupincuriştii, care nu vor zice nimic despre schimbările care trebuie făcute în Sănătate. Acţiunea a fost intenţionat gândită ca ministrul să aibă linişte la Timişoara”, ne-a spus Livius Cârstea.

Preşedintele Sindicatului Sanitas Timiş face referire la restul membrilor Coaliţiei Profesioniştilor din Domeniul Medical, care au anunţat săptămâna trecută că nu organizează nicio acţiune de protest. Livius Cârstea este de părere că aceştia nu vor să fie gălăgioşi pentru că sunt implicaţi politic.

Ministrul Sănătăţii se întâlneşte vineri, între orele 15.00 – 17.30 în Sala Multifuncţională a Consiliului Judeţean Timiş cu angajaţii din structurile sanitare din judeţele Timiş, Arad, Hunedoara şi Caraş – Severin. Eugen Nicolaescu va discuta cu aceştia pe tema proiectelor de acte normative lansate în dezbatere publică, şi anume: direcţiile de reformă privind restructurarea li reorganizarea sistemului sanitar, proiectul pilot de creștere a veniturilor medicilor din unităţile sanitare publice cu paturi, legea răspunderii civile a personalului medical, proiectul de modificare a statutului spitalelor şi principii şi elemente definitorii ale pachetului de servicii medicale de bază.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.