De ce s-au plictisit studenţii la deschiderea anului universitar la Medicină

De ce s-au plictisit studenţii la deschiderea anului universitar la Medicină

0
DISTRIBUIȚI

poză 3

Aula Magna a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” a fost arhiplină, astăzi, unde studenţi, părinţi şi profesori au asistat la ceremonia de deschidere a noului an universitar. Evenimentul a debutat cu discursul lui Marius Raica, rectorul instituţiei, care le-a transmis „bobocilor” că speră că au ales să studieze medicina pentru că doresc să salveze vieţile românilor, şi nu intenţionează să plece în străinătate. De aceeaşi părere a fost şi viceprimarul Timişoarei, Dan Diaconu, care s-a lăudat că municipalitatea a investit în acest an cinci milioane de euro în modernizarea spitalelor pe care le administrează. „Vrem să găsiţi condiţii mai bune în spitale, în momentul în care veţi termina studiile.


Ştiu că e responsabilitatea politicienilor să vă ofere condiţii să rămâneţi în ţară. Dacă vom reuşi, nu veţi mai migra, e dreptul vostru de a alege o viaţă mai bună”, a adăugat Dan Diaconu.

După discursul subprefectului de Timiş, Liliana Oneţ, şi a conducerii Universităţii, în Aula Magna a fost proiectat un film despre Timişoara, în limba engleză, care a durat aproape o jumătate de oră. Publicul nu a avut prea multă răbdare să-l vizioneze, astfel că o parte din cei prezenţi au plecat, iar restul au început să vorbească. Ceremonia s-a încheiat cu un moment artistic, susţinut de un fost student al universităţii, care a cântat preţ de câteva minute la nai.

Peste 6.000 de studenţi învaţă la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara, din care 20 % sunt străini. Pentru a le asigura condiţii mai bune de a studia, astăzi a fost inaugurat şi un nou corp de clădire în care vor învăţa cei aproape 1.000 de studenţi de la Facultatea de Farmacie. „Lucrările au durat mulţi ani, dar mă bucur că au fost realizate pentru că studenţii învăţau în condiţii improprii într-un corp de clădire mic. Mulţi sunt străini, majoritatea din Tunisia, pentru care avem şi o secţie în Limba Franceză, şi sperăm că le vom oferi condiţiile necesare. Banii au provenit de la Ministerul Sănătății și din fonduri proprii”, ne-a spus Cristina Dehelean, decanul Facultăţii de Farmacie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.