Declaraţiile scuze ale primarilor şpăgari care i-au făcut să zâmbească pe judecătorii...

Declaraţiile scuze ale primarilor şpăgari care i-au făcut să zâmbească pe judecătorii Curţii de Apel Timişoara

3
DISTRIBUIȚI

iancu simion simi

La Curtea de Apel Timişoara s-a judecat, astăzi, un nou termen din apelul dosarului în care  fostul şef al APIA Caraş Severin, Romică Anculia a fost condamnat la opt ani de închisoare , pe Ghiţă Valentin, fostul primar de Socol, la 6 ani de închisoare, pe Iancu Simion Simi, fostul primar din Oţelu Roşu la patru ani de închisoare, toţi cu executare, iar omul de afaceri Tudor Jurj la un an de închisoare cu suspendare. Cei doi primari au fost audiaţi, reuşind ca prin declaraţiile lor ilogice să-i facă pe judecători să zâmbească. Fostul primar PDL de Oţelu Roşu, Iancu Simion Simi a susţinut nervos în faţa judecătorilor că „am lucrat 22 de ani în administraţia publică. Pentru a nu pierde banii pentru pajişti, în decembrie, am apelat la Anculia să ne dea o firmă specializată.


Nu am avut nici o înţelegere cu acesta. Nu am cerut şi nu mă aşteptam să primesc nimic. I-am dat banii de avans pentru lucrări şi avea obligaţia morală să facă lucrările. Am fost arestat pe nedrept şi cineva trebuie să plătească pentru prejudiciile aduse”. Iancu Simion Simi a dat în bâlbâială când a fost vorba despre relaţia sa cu omul de afaceri Tudor Jurj, susţinând că „a tot insistat să ne vedem şi nu am vrut să mă văd cu el”. Întrebat de procurorul DNA cum explică discuţia telefonică între el şi Jurj în care îi indica adresa şi îi spunea că va ieşi soţia, fostul primar din Oţelu Roşu a susţinut că „l-am trimis acolo ca să scap de el. Ştiam că nu este acasă”. A avut explicaţie şi pentru SMS-ul de mulţumire de după ce s-au livrat banii „am vrut să-i mulţumesc pentru că m-a ajutat să încheiem acest contract benefic pentru comunitate”.

Fostul primar din Socol, Ghiţă Valentin, a avut mari dificultăţi în a explica judecătorilor datele când a încheiat cele patru contracte cu firmele lui Jurj, recunoscând că „am împărţit lucrările în contracte sub 15.000 euro pentru ca să facem rapid lucrările , altfel pe SEAP dura şi un an procedura. Nu sunt vinovat de nimic din ce mă acuză DNA. Este adevărat că au existat modificări ale datelor încheierii contractelor. Acest lucru este posibil dacă ambele părţi sunt de acord”. Ghiţă nu a putut minute în şir să explice judecătorilor datele la care a semnat contractele şi când au fost efectuate lucrările de amenajare a pajiştilor, încurcându-se în informaţii. Inculpatul a respins acuzaţiile de luare de mită, declarând că „mă consider total nevinovat”.

3 COMENTARII

  1. nesimtire maxima,pai cine crede bazaconiile cere le-au invocat in fata judecatorilor,,pe trei din cei patru ii cunosc personal,,,,niste hotii fara limite,,,cu unu kiar am fost coleg de scoala la teregova,nu mai puteai sa-i ajungi la nas,se infoia in pene mai ceva ca un paun ,,,apropoo Anculia ar mai trebui intrebat cum de a reusit sa plateasca 3 miliarde pe 50 metri liniari de fundatie in spatele caminului pe vremea cand a fost primar,,,,defapt a reusit simplu ca ia platit firme
    i fratelui sau,,,,AU FACUTO IN FAMILIE,,

  2. ……..era sa uit anculia ii invata si pomicultura pe oameni pt a accesa fonduri de la APIA in loc de pruni,meri etc,plantau crengi de alun iar pt orele predate o cota parte din banii primiti trebuiau sa ajunga la el ……

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.