Dinu Păturică de club

Dinu Păturică de club

2
DISTRIBUIȚI

zoltanvarga 22

Fie că faci parte din sexul frumos sau cel „strong“, venit de la sute de kilometri distanţă sau „de prin vecini“, eşti peste tot. Ai devenit majoritar în burg-ul numit odinioră Temeschwar. Eşti vizibil în aproape fiecare club. Sau cafenea, sau lounge, sau cum s’or mai numi aceste locuri de aşa zis socializare. Eşti parvenitul de tip Dinu Păturică, cel care fredonezi la mişto hituri de pe Radio Zuzu atunci când eşti în locuri „populare“ şi devii brusc hipster atunci când situaţia o cere.


 Mai ajungi şi pe la party-uri „electronice“ căci acolo e mult mai uşor să agăţi bunăciuni cu care poţi ieşi mai apoi la mall şi care îţi spun „iubi“ la cafenea. Iar tu, ca un bun Dinu Păturică ce eşti, ai nevoie să ieşi cu cât de multe „pisi“ posibile.

Mai mergi şi la Operă şi ca un adevărat ciocoi de modă nouă ce eşti uiţi să-ţi închizi telefonul mobil. Iar atunci când cineva se uită apostrofator la tine fiindcă vorbeşti tare, îţi încorzi muşchii. Eşti vorba lui Jovanotti – L’ombelico del mondo – şi atunci când te simţi în largul tău n-ai pic de oprelişti. Nu ai cei şapte ani de acasă, dar asta n-are cum să te deranjeze. La concerte vii cu gaşca, stai la masă şi fiindcă trebuie să fii în centrul atenţiei, te rupi în figuri. Ţipi, urli, râzi cât poţi tu de tare, doar – doar te vei face remarcat. Eşti noul Dinu Păturică, metamorfozat în cocalar, hipster şi orice alte etichete de acest fel. Din fericire, nu le ai cu regionalismele de pe meleagurile astea. De aceea, n-ai cum să te superi când cineva îţi zice „dă-te în fras“.

2 COMENTARII

  1. las’ ca nici cu ai nostri de pe meleagurile astea nu mi rusine…
    marlania si ignoranta e atat de covarsitor majoritara, incat pun pariu ca si o parte din cei carora le-a placut articolul fac la fel:)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.