Doroftei și-a luat masterul la Universitatea de Vest. De ce a venit...

Doroftei și-a luat masterul la Universitatea de Vest. De ce a venit la ceremonia oficială îmbrăcat cu cămașă violet

0
DISTRIBUIȚI

DSC_1189

Fostul campion mondial la box, Leonard Doroftei, s-a specializat în pregătirea fizică a copiilor între 14 și 16 ani, după ce a absolvit cu brio masterul la Universitatea de Vest. „Moșul” a fost invitat, astăzi, de conducerea universității timișorene să semneze în cartea de onoare, alături de sportivii Adrian Diaconu și Flavius Biea. Leonard Doroftei a făcut cei trei ani de facultate tot la Universitatea de Vest, la Educație Fizică și Sport, iar în acest an și-a susținut lucrarea de dizertație ca să devină masterand.


O lucrare pe care a realizat-o destul de ușor pentru că, spune Doroftei, a scris mai mult despre ce a trăit în cariera sa de boxer și a învățat prea puțină teorie, astfel că a reușit să impresioneze comisia de evaluare. „Doar am spus ce trebuie să faci ca să ajungi campion mondial sau medaliat olimpic și cred că aceasta a impresionat comisia. Totul se obține prin muncă”, a explicat fostul boxer.

„Moșul” a spus plin de umor că respectă Timișoara, mai ales că în orașul de pe Bega a avut primul meci internațional, în anul 1986. „Am ales să studiez la Timișoara pentru că aici mi-am deschis drumul în boxul internațional. Eu vă spun din suflet că iubesc Timișoara și cred că se vede că respect și culorile pentru că mi-am pus o cămașă violet”, a glumit Leonard Doroftei. Sportivul a desenat în dreptul semnăturii sale din cartea de onoare și o mănuță de box, motiv pentru care Marilen Pirtea, rectorul UVT, a prezis amuzat că Leonard Doroftei va urma și o facultate de Arte.

„Cel mai important pentru noi este ca prin exemplele acestor mari campioni, tineretul să înțeleagă că se poate să preia această mentalitate de învingători, de câștigători. Capacitatea lor de motivare, dorința de a fi cei mai buni, este un factor determinant, pe lângă munca enormă pe care trebuie să o depună”, a afirmat Marilen Pirtea. Puțini timișoreni știu că printre marii campioni care au studiat la Universitatea de Vest se numără Simona Amânar, Maria Olaru, Andreea Răducanu, Lavinia Miloșovici. De asemenea, aici au studiat și fotbaliștii Cristian Chivu și Cosmin Contra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.