A doua duminică a protestelor împotriva proiectului de la Roșia Montană: marș...

A doua duminică a protestelor împotriva proiectului de la Roșia Montană: marș pașnic prin oraș. De ce i-a iertat Robu pe manifestanți GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1128692955">

20130908_181158

„Uniți salvăm Roșia Montană” – acesta a fost sloganul care s-a auzit în această seară în Piața Operei, unde câteva sute de timișoreni s-au adunat să protesteze împotriva exploatării aurului folosind cianuri la Roșia Montană. Astfel, în jurul orei 18.00, în Piața Operei se profilau în aer pancarte pictate în roșu și verde, culorile care însuflețesc mișcarea „Salvați Roșia Montană”. Câțiva dintre participanți le purtau și pe chipuri.

Protestul din centrul Timișoarei a semănat mai degrabă cu un concert militant, având în vedere că oamenii s-au strâns în jurul unor muzicieni locali ca Petrică Ionuțescu, Alina Giurgiu sau Alin Stoianovici. Ei au folosit instrumente de suflat și percuție pentru a ține ritmul manifestării pașnice. O singură problemă aveau organizatorii acestuia: nu aveau autorizație decât pentru Piața Unirii. Așa că după aproape o oră de stat în Piața Operei, aceștia au pornit în marș, prin centru, sub ochii consternați ai timișorenilor care stăteau la terase, spre sediul primăriei. Aici, li s-a alăturat un grup de suporteri de la ASU Poli.

Ei și-au continuat drumul și, pe când au ajuns în Piața Mărăști, numărul lor crescuse la aproape 1.000. Manifestanții s-au întâlnit aici cu nimeni altul decât primarul Timișoarei Nicolae Robu, care ieșise la plimbare cu fiica lui. Protestatarii l-au întrebat pe edilul-șef dacă vrea să li se alăture, însă Robu, deși i-a asigurat că este împotriva proiectului de la Roșia Montană, le-a spus că nu poate susține un protest ilegal, făcând aluzie la faptul că manifestanții nu se aflau în locul pentru care obținuseră autorizație. Le-a promis însă, că de data asta, îi iartă și nu va aplica amenzi. Participanții au ajuns într-un final în Piața Unirii, unde au scandat „Dacă vă pasă, nu stați la terasă!”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.