Fată de 17 ani, bătută de părinţi şi ţinută într-o cuşcă de...

Fată de 17 ani, bătută de părinţi şi ţinută într-o cuşcă de câine

0
DISTRIBUIȚI

ambulanta-urgenta1-700x523

O tânără de 17 ani a fost bătută de părinţi şi ţinută într-o cuşcă de câine, drept pedeapsă pentru relaţia pe care fata o avea cu un băiat, Poliţia şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC) declanşând anchete în acest caz, informează Mediafax. Reprezentanţii DGASPC Argeş, județul unde a fost descoperit cazul, susţin că fata de 17 ani care a fost bătută de părinţi şi închisă într-o cuşcă de câine a reuşit să fugă după aproximativ zece minute, iar declaraţiile iniţiale ale acesteia, potrivit cărora ar fi stat închisă în cuşcă timp de două săptămâni, sunt „exagerate”.

Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş, Adrian Macovei, a declarat, astăzi, că iniţial fata le-a spus medicilor de la spitalul la care a ajuns că a fost ţinută în cuşcă timp de două săptămâni, însă în urma unor prime anchete autorităţile au stabilit că fata a reuşit să scape din cuşcă după zece minute şi să meargă la rude.

„Ancheta noastră a dezvăluit că fata, care în februarie va împlini 18 ani, a fost agresată de către părinţi şi închisă într-o cuşcă de animale, de unde ea a reuşit, după aproximativ 10 minute, să fugă şi să plece la rude, acestea ducând-o la spital.


Nu a fost ţinută două săptămâni, aşa cum s-a vehiculat iniţial, au fost declaraţii exagerate. Ea ar fi avut o ceartă cu părinţii, care au surprins-o vorbind la telefon şi dând sms-uri băiatului cu care îi interziseseră să mai vorbească. Am înţeles că mama fetei a constatat acest lucru, iar apoi părinţii au luat decizia să o ducă în cuşcă”, a afirmat directorul DGASPC Argeş. El a precizat că în urma incidentului fata, care este bolnavă de diabet, a primit îngrijiri timp de două zile la Spitalul de Pediatrie din Piteşti şi a fost dusă şi la Serviciul Medico-Legal Argeş, pentru eliberarea unui certificat medical care să ateste de câte zile de îngrijiri medicale va avea nevoie.

Directorul DGASPC Argeş a mai spus că după ce a fost externată din spital fata s-a reîntors acasă cu acordul său. „La prima vedere, fata avea anumite echimoze. Medicii au contactat Poliţia şi pe noi, iar la externare, după ce a stat două zile la spital, fata a fost dusă într-un centru de primiri urgenţe pentru minori, din Piteşti, iar acolo s-a prezentat toată familia, părinţii şi rude, care au insistat că fata sa fie lăsată să plece acasă. Minora şi-a dat şi ea acordul, a zis că vrea să se împace cu părinţii şi că vrea să se reîntoarcă, aşa că am luat decizia ca momentan fata să revină la familie. Ancheta poliţiştilor este în curs, iar noi monitorizăm familia”, a adăugat Adrian Macovei. Poliţia Argeş a întocmit dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului în cazul unei fete de 17 ani din localitatea Bogaţi, care a fost bătură de către părinţi şi închisă într-o cuşcă de câine.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.