Fiul unui fost primar, liderul unei grupări specializate în înşelăciuni cu terenuri,...

Fiul unui fost primar, liderul unei grupări specializate în înşelăciuni cu terenuri, prins în flagrant UPDATE 1 Unde au fost găsite echipamentele de falsificat

1
DISTRIBUIȚI

falsificatori

Flagrant, în această dimineaţă, într-un bar din zona Pieţii Unirii din Timişoara, unde poliţiştii de la „Crimă Organizată” şi Serviciul de Investigaţii Criminale au prins liderul unei grupări specializată în înşelăciuni cu terenuri în timp ce tranzacţiona 50 de hectare de teren „clonat”. Bogdan Râmneanţu, fiul fostului primar din Chevereşu Mare, a fost monitorizat de DIICOT Timişoara după ce au apărut primele informaţii despre „ţepele” acestuia. Acesta a vândut mai multe suprafeţe de teren din zona Chevereşu Mare folosindu-se de acte false. Cu ajutorul unui alt membru al grupării,  au fost falsificate acte în serie – de la certificate fiscale, acte de succesiune, documente de deces, până la titluri de proprietate. Falsurile erau extrem de bine realizate şi cu foarte multă grijă, până şi notarii fiind păcăliţi deoarece datele din tilurile de proprietate „clonă” corespundeau cu cele de pe titlurile originale.


Liderul grupării a recrutat trei „săgeţi” care şi-au asumat riscul de a ieşi în faţă şi a semna actele cu cei înşelaţi. Aceştia erau coordonaţi de Lupuianu Sorin, considerat de anchetatori mâna dreaptă a lui Râmneanţu. Până acum, numărul victimelor grupării se ridică la şapte, prejudiciul fiind de aproximativ 250.000 euro. Trei dintre suspecţi au fost ridicaţi, poliţiştii descinzând în şapte locaţii pentru a le percheziţiona.

UPDATE 1 Polițiștii au percheziționat mai multe locuințe din Chevereșu Mare, printre care și pe cea a lui Florin Popovici, cel suspectat de anchetatori că ar fi fost omul care asigura rețelei documentele falsificate. După ce au scotocit prin toată casa, polițiștii au descoperit ascunse în șură, printre paie, mai multe echipamente electronice. De asemenea, au fost găsiți saci cu hârtii tipărite. La ieșire, suspectul a susținut că el nu a falsificat nimic și că toate echipamentele găsite de anchetatori în șură au fost cumpărate de la un cunoscut.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.