Gheorghe Ciuhandu, decorat cu singurul ordin federal al Germaniei

Gheorghe Ciuhandu, decorat cu singurul ordin federal al Germaniei

2
DISTRIBUIȚI

ciuhandu 06_resize

Fostul primar al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu va primi Ordinul de Merit al Republicii Federale Germania. Acesta este singurul ordin federal al Germaniei și îi va fi decernat fostului edil în semn de recunoaştere a activităţii depuse în cei 16 ani în care a fost primar al orașului de pe Bega. Este de notorietate faptul că în timpul mandatului său în oraș a început să funcționeze cea mai poluantă companie – fabrica de anvelope Continental  și că Ciuhandu a fost un apărător al intereselor economice germane în zonă.


În timp ce se plângea că la Timișoara nu vin bani de la govern, Ciuhandu a făcut lobby la președintele Traian Băsescu fabricii de anvelope care rămăsese la un moment dat fără aviz de mediu și care era ținta mai multor acuze publice privind poluarea.

Preşedintele federal al Germaniei, Joachim Gauck, a luat decizia de a-l decora pe Gheorghe Ciuhandu, cu ordinul şi medalia Crucea de Merit Clasa 1, în rang de ofiţer (Verdienstkreuz 1. Klasse), în semn de recunoaştere a activităţii deosebite depuse în cele patru mandate de primar al Timişoarei. Ordinul de Merit al Republicii Federale Germania (Verdienstorden der Bundesrepublik Deutschland) este unicul ordin federal al acestei țări. Potrivit decretului de instituire al ordinului, acesta e acordat ”pentru realizări deosebite aduse construcţiei Germaniei” prin activitate politică, socio-economică sau intelectuală. Ceremonia de decorare va avea loc pe 10 octombrie 2013 la Ambasada Germaniei din București.

”Este un gest frumos și  am rămas fparte plăcut impresionat  și mirat pemtru că mi-a fost acordat acest merit acum când nu mai sunt primar și când m-am retras din toate funcțiile publice. Mă simt onorat”, a declarant Ciuhandu

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.