Incident în gară între suporterii maghiari şi un român care le-a fluturat...

Incident în gară între suporterii maghiari şi un român care le-a fluturat tricolorul

0
DISTRIBUIȚI

tricolor

Un incident între suporterii maghiari sosiţi în această dimineaţă, la Bucureşti, în Gara de Nord şi un român care le-a fluturat ostentativ un steag tricolor, după ce aceştia au coborât din tren, a fost aplanat de către forţele de ordine, potrivit Mediafax. În jurul orei 8.00, un grup de aproximativ 300 de suporteri unguri au ajuns în Gara de Nord, unde au început să cânte şi să scandeze lozinci de susţinere a adversarei României din preliminariile CM 2014.

Un tânăr aflat în zonă a început să fluture ostentativ în faţa maghiarilor un drapel de mari dimensiuni al României, moment în care suporterii unguri au început să huiduie şi au intenţionat, potrivit unor martori, să-l agreseze fizic.


Incidentul a fost aplanat de către jandarmii aflaţi în zonă, suporterul român fiind îndepărtat. Suporterii maghiari au fost conduşi de către jandarmi în Centrul Vechi, unde li se vor alătura alţi o mie de fani care urmează să ajungă în cursul zilei de vineri la Bucureşti cu o garnitură de tren formată din 13 vagoane. Ceilalţi suporteri maghiari, până la 2900, câţi sunt aşteptaţi la Bucureşti, vor face deplasarea cu un avion şi cu autoturisme proprii şi microbuze.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, face un apel la suporterii români pentru a nu-i incita pe fanii maghiari care urmează să ajungă la Bucureşti. „Facem un apel la suporterii români să se abţină de la scandări şi manifestări rasiste sau xenofobe sau de natură să incite fanii maghiari, pentru a evite posibile conflicte. Trebuie să dovedim că suntem civilizaţi”, a declarat Enache. Meciul de fotbal România-Ungaria, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014, va avea loc vineri, de la ora 21.00, pe Arena Naţională.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.