Întâlnire la Boblingen: biblioteca județeană, stand de promovare a turismului în Timiș

Întâlnire la Boblingen: biblioteca județeană, stand de promovare a turismului în Timiș

0
DISTRIBUIȚI

biblioteca_judeteana_timis

Cu prilejul sărbătoririi a 40 de ani de la înfiinţarea judeţului Böblingen din landul german Baden-Württemberg, cu care judeţul Timiş are un acord de parteneriat din anul 2000, o delegaţie timişeană condusă de vicepreşedintele CJT, Călin Dobra, a fost prezentă la momentul aniversar, reînnoind cu acest prilej colaborări pe diverse domenii.

Prin intermediul Asociaţiei pentru promovarea parteneriatului Timiş-Böblingen, al cărei preşedinte este Martin Häge, biblioteca judeţeană a fost prezentă cu un stand de promovare turistică a judeţului Timiş, care a fost vizitat atât de preşedintele Consiliului Judeţean Böblingen, Roland Bernhard, cât şi de cei doi foşti preşedinţi, dr.


Reiner Heeb şi Bernhard Maier. Însoţită de preşedintele judeţului german, de Soller Britsch, vicepreşedinte al asociaţiei de prietenie şi de Horst Zecha, șeful direcţiei culturale a primăriei oraşului Sindelfingen, delegaţia românească s-a întâlnit cu Henriette Mojem, director executiv al Casei Şvabilor Dunăreni, pentru a stabili viitoarele cooperări culturale între cele două judeţe. A fost făcută, de asemenea, o vizită la Mailenwerk Region Stuttgart, un model de reconversie a unei zone industriale, unde, în urmă cu câţiva ani, vechiul aeroport a fost transformat într-o zonă rezidenţială.

Prin protocolul de cooperare semnat în anul 2000, s-a prevăzut o colaborare în domenii diverse – administraţie, economie, probleme sociale, culturale, medicale – dar şi o îmbinare armonioasă între tradiţie şi progres, cu accent pe similitudinile existente între cele două judeţe, cum ar fi poli de creştere economică high-tech şi inovare. Delegaţia timişeană şi-a manifestat dorinţa de a atrage investitori germani în Timiş şi de a dezvolta turismul, judeţul urmând să participe anul viitor cu un stand la târgul de turism din Sindelfingen.

Foto: timisoreni.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.