„Leopardele” de la CFR încep duelurile din Superliga de fotbal feminin

„Leopardele” de la CFR încep duelurile din Superliga de fotbal feminin

0
DISTRIBUIȚI

fotbal fete04_resize

Campionatul de fotbal feminin se reia în acest sfârşit de săptămână, iar CFR Timişoara va întâlni pe teren propriu Independenţa Baia Mare. „Leopardele” lui Florin Bugar vin după o lună de antrenamente şi un cantonament pe plan local şi ţintesc ca anul acesta să se claseze mai bine decât sezonul trecut, când au obţinut locul trei în campionat.

Alb-vişiniile au avut un cantonament la Timişoara, cu câte două antrenamente pe zi la stadionul CFR, micul dejun primit la pachet de la conducere, şi prânzul şi cina servite împreună. Deşi antrenorul fotbalistelor, Florin Bugar, a dorit ca echipa să dispute cel puţin trei meicuri amicale, acest lucru nu a fost posibil, iar CFR Timişoara a avut un singur meci de verificare cu echipa din Recaş, care va evolua în eşalonul secund.


„Din păcate, nu am găsit echipe din Ungaria sau Serbia care să fie libere şi să joace cu noi, multe erau în vacanţă. În România, nu mai avem echipe aproape de Timişoara, după ce UTA Arad, şi echipele din Alba-Iulia, Reşiţa şi Oradea s-au desfiinţat. De aceea, meciul cu Baia Mare îl aşteptăm ca pe un test”, ne-a declarat antrenorul Florin Bugar. Tehnicianul fotbalistelor din Banat dispune de un lot de 22 de jucătoare, între care singura străină va fi Elena Xristopoulou, o grecoaică venită la studii în Timişoara ce poate juca fundaş central şi mijlocaş central. Cei de la CFR au dorit să aducă şi o fotbalistă din Portugalia, venită tot cu studiile, dar nu au mai dat de urma jucătoarei. Între noutăţi se vor mai regăsi portăriţa Mirela Abălaşei, fundaşul central Elena Mrică, mijlocaşul central Ioana Stroia, Floarea Lihet, care poate juca fundaş central şi mijlocaş central, şi atacanta Andreea Lauruc.

Superliga va avea anul acesta opt formaţii la start. Este vorba despre campioana Olimpia Cluj, AFC Târgu-Mureş, echipa ce va evolua în Liga Balcanică, CFR Timişoara, Real Craiova, Blue Angel Braşov, Independenţa Baia Mare, Navobi Iaşi şi FC Brazi. Campionatul începe în 8 septembrie şi până în iarnă se vor juca toate meciurile din tur, precum şi trei etape din retur. În primăvară, jocurile se reiau, iar după sfârşitul sezonului regulat, primele patru clasate merg în play-off, iar celelalte, în play-out. În aceste faze, fiecare echipă va juca cu fiecare, ca şi anul trecut, şi nu se va vor disputa semifinale şi finală. Noutatea constă că locul 1 după sezonul regulat va începe play-off-ul cu 3 puncte, locul 2, cu 2 puncte, locul 3 cu 1 punct, iar locul 4 cu 0 puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.