Marea curățenie națională, și în Timiș. Cum îi poți ajuta pe voluntarii...

Marea curățenie națională, și în Timiș. Cum îi poți ajuta pe voluntarii „Let’s Do It Romania” printr-o aplicație de mobil

0
DISTRIBUIȚI

deseuri-peturi-apa-imbuteliata2

Startul celui mai mare proiect de implicare socială din judeţul Timiş şi din ţară, „Let’s do it, România!” se dă în această sâmbătă. Voluntarii care doresc să dea o mână de ajutor şi să cureţe oraşul de deşeuri într-o singură zi sunt aşteptaţi de la ora 09.00, la primăriile din judeţ, iar voluntarii din Timişoara se întâlnesc la Pădurea Verde. În cea de-a patra ediţie a Zilei de Curăţenie Naţională, organizatorii şi-au propus să adune gunoiul din spaţiile verzi, iar principalul obiectiv este acela ca anul viitor să nu mai fie nevoiţi să organizeze o astfel de acţiune.


„Încercăm să găsim soluţiile prin care să facem din această lume un loc mai curat, se pare că nu am reuşit suficient. Vrem ca într-o singură zi să curăţăm toată lumea de deşeuri. Ar trebui să umblăm şi la cauză, nu doar la efect şi fiecare ar trebui să conştientizeze că un pet aruncat la întâmplare va sta chiar sute de ani acolo şi va afecta mediul înconjurător”, a spus, astăzi, Radu Rusu, coordonatorul acţiunii „Let’s do it, România” în judeţul Timiş.

Spre deosebire de ceilalţi ani, voluntarii implicaţi în campanie se vor concentra pe colectarea de deşeuri din cele mai murdare zone din judeţ. Printre acestea se numără locuri din Dumbrăviţa, Giroc, Săcălaz, Moşniţa Nouă, iar în Timişoara, la Pădurea Verde. Timişorenii care vor să participe sâmbătă la curățenie sunt rugaţi să se înscrie pe site-ul letsdoitromania.ro. Mai mult, cei care observă un morman de deşeuri pot să-l fotografieze şi să urce poza pe internet prin intermediul aplicaţiei TrashOut care poate fi instalată pe telefonul mobil. „Judeţul Timiş este fruntaş în utilizarea acestei aplicaţii. TrashOut ne ajută să localizăm mai uşor zonele murdare şi astfel vom şti unde trebuie să intervenim”, a mai explicat Rusu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.