Marilen Pirtea, şeful Universităţii de Vest din Timişoara, în topul celor mai...

Marilen Pirtea, şeful Universităţii de Vest din Timişoara, în topul celor mai bine plătiţi rectori din România. Vezi ce salariu uriaş are

3
DISTRIBUIȚI
persoane cu dizabilitati la uvt02_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Marilen Pirtea, şeful Universităţii de Vest din Timişoara, se află în topul celor mai bogaţi rectori din România, potrivit unui studiu realizat de www.econtext.ro.


Rectorul UVT câştigă aproape 25.000 de lei pe lună, situat pe locul trei în clasament, fiind depăşit doar de rectorul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, care are un salariu mediu lunar de 29.500 de lei, şi de cel al Universităţii Lucian Blaga din Sibiu, care câştigă 29.163 de lei pe lună. Totuşi, reprezentanţii Universităţii de Vest nu au publicat pe site lista cu declaraţiile de avere ale celor care se află în conducerea instituţiei.

Tot în top zece al celor mai plătiţi rectori din România se află şi cei care conduc alte două universităţi de stat timişorene. Marius Raica, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş”, ocupă locul şase, cu un venit lunar de 16.700 de lei. Şeful UMF are, potrivit declaraţiei de avere, două case, două maşini şi 10.000 de dolari în cont. Iar Viorel Şerban, rectorul Universităţii Politehnica din Timişoara, ocupă poziţia a noua. Acesta primeşte în fiecare lună 14.480 de lei şi are două apartamente, o casă, două maşini şi conturi în bancă de aproape 90.000 de lei, potrivit declarației sale de avere.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.