Marili Machado, una dintre marile voci ale tango-ului argentinian, în concert alături...

Marili Machado, una dintre marile voci ale tango-ului argentinian, în concert alături de Nuevo Tango Quintet

1
DISTRIBUIȚI

Marili Machado

Melomanii îndrăgostiţi de folclor, jazz şi muzică clasică vor avea parte de un recital deosebit duminică 15 septembrie, în cadrul festivalului Plai, alături de muzicienii timişoreni care alcătuiesc Nuevo Tango Quintet şi una dintre cele mai recunoscute voci ale tango-ului argentinean, Marili Machado.

Nuevo Tango Quintet reuneşte cinci maeştri instrumentişti ( respectând astfel formula muzicală favorită a lui Astor Piazzolla, cvintetul ) ce provin din câmpuri muzicale la fel de eclectice precum sunetul distinctiv al compozitorului argentinian: muzica clasică, folclorul şi jazz-ul. Acestea sunt cele trei domenii din care Nuevo Tango Quintet îşi extrage vigoarea creativă şi versatilitatea în interpretare.


Formaţia aşează tangoul lui Piazzolla pe locul care i se cuvine – cu un pas mai aproape de muzica clasică, cu unul mai aproape de jazz… şi acum, cu unul mai aproape de public.

Pe cei cinci maeştri instrumentişti (Alin Stoianovici – acordeon, Lucian Petrila – vioară, Roxana-Yvonne Coşereanu – pian, Ionuţ Dorobanţu – chitară, Johnny Bota – contrabas) melomanii au avut ocazia să-i vadă în cadrul concertului de lansare a primului material discografic, intitulat “Anivertango”, în luna decembrie a anului trecut, în sala mare a Teatrului Naţional Timişoara.

Marili Machado şi-a început cariera solo în 1991 şi a concertat în întreaga lume alături de orchestre celebre conduse de Orlando Tripodi, Alberto di Paulo, Osvaldo Montes sau Anibal Arias. În anul 1995 a editat un album numit „Mujeres de Córdoba” (women in Cordoba) şi este considerată o ambasadoare culturală a Argentinei. Recitalul va avea loc duminică, 15 septembrie, de la ora 22.00, în cadrul festivalului Plai, care va avea loc în perioada 13 – 15 septembrie, la Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara, manifestare ce include concerte cu ZAZ, Vieux Farka Toure, Baba Zula şi Maïa Vidal. Preţul unui bilet pentru o zi de festival este 40 de lei în avans (până în data de 12 septembrie) şi 50 de lei la poartă, iar abonamentele pentru toate cele trei zile costă 80 de lei în avans şi 100 lei la poartă.

 

 

1 COMENTARIU

  1. Marili Machado es la voz mas personal y exquisita de Aregentina. Interprete cálida y potente a la vez . Quien pueda presenciar su actuación quedará encantado con su voz , su carisma y su sonrisa .Una artista como pocas !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.