Medicii din Timiș spun „pas” protestelor din Sănătate. Ce vor să facă...

Medicii din Timiș spun „pas” protestelor din Sănătate. Ce vor să facă ginecologii de la maternitatea „Odobescu”

1
DISTRIBUIȚI

medical technology

Cadrele medicale din judeţul Timiş susţin lista revendicărilor solicitate de colegii de la Bucureşti, însă nu doresc să organizeze nicio acţiune de protest. Lazăr Fulger, preşedintele Colegiului Medicilor din Judeţul Timiş, a afirmat, astăzi, că nu se va organiza nicio grevă generală pentru că medicii nu pot să refuze să-i consulte pe bolnavi. De asemenea, medicul a adăugat că nu va fi pichetată nici măcar Prefectura pentru că „noi, bănăţenii, suntem mai domoli, ne vedeţi pe noi, medicii, în stradă? Nu au cum să lase chirurgii bisturiu şi să iasă în stradă”.


Totuşi, Lazăr Fulger speră ca doleanţele lor vor fi luate în seamă şi se vor produce schimbări în sistemul medical din România.

Medicii din judeţul Timiş solicită minimum 6 % din PIB pentru sănătate, mai ales că este nevoie de aparatură ca pacienţii din România să fie trataţi ca în Occident. În acelaşi timp, se solicită majorarea salariilor medicilor rezidenţi. Preşedintele Colegiului Medicilor din Timiş consideră că salariile rezidenţilor sunt „ridicol de mici, nu mi se pare normal ca după 24 de ani de şcoală, un medic rezident să primească 800 – 900 de lei. De asemenea, ne dorim să se plătească integral gărzile făcute de rezidenţi şi să se deblocheze posturile din sănătate”.

Însă Olimpia Oprea, preşedintele Sindicatului Medicilor „Materna” din Timişoara, spune că, săptămână viitoare, medicii care lucrează la maternitatea „Odobescu” doresc să organizeze o formă de protest şi intenţionează să nu mai facă avorturi la cerere, până în momentul în care Ministerul Sănătăţii va ţine cont de doleanţele lor. „O să merg săptămâna viitoare la Bucureşti alături de câţiva medici ca să pichetăm ministerul, trebuie să se schimbe ceva”, a precizat Olimpia Oprea.

1 COMENTARIU

  1. Frumos, n-am ce zice!?!… Ca si cum sistemul medical din Timis e format numai din chirurgi, care trebuie sa lase bisturiul sa iasa in strada. Daca ar iesi alte categorii sociale sa va sustina revendicarile ar fi bine mhei „domolilor”?!…. Adevarul e altul: Inseamna ca o duceti excesiv de bine sau ignoranta si indolenta se cheama, mai nou, „domolire”…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.