Mii de lampioane au urcat în cer, spre sufletele celor care au...

Mii de lampioane au urcat în cer, spre sufletele celor care au pierdut lupta cu cancerul

0
DISTRIBUIȚI
lampioane 2
FOTO: ADRIANA MÎȚ

Timişoreni de toate vârstele au luat cu asalt Parcul Rozelor ca să lanseze pe cer aproape 2.500 de lampioane, ce semnifică un suflet plecat prea devreme din cauza cancerului, care încearcă să-şi găsească liniştea.


Evenimentul s-a bucurat de un real succes, la cea de-a doua ediţie, mii de timişoreni şi-au dedicat seara de ieri ca să aprindă lampioane. Acţiunea a fost organizată în cadrul evenimentului „Seara lampioanelor – lumină pentru cei pierduţi”, care a debutat ieri în jurul orei 18:00, cu workshop-uri, muzică bună, ateliere şi minispectacole de dans.

Şerban Negru, preşedintele Asociaţiei OncoHelp, care a organizat evenimentul, ne-a declarat că „fiecare lampion lansat semnifică un om pierdut în lupta cu cancerul. Vrem să arătăm celor din jur, comunităţii, că fiecare luptă şi chiar dacă se pierde, lupta rămâne în memoria noastră”. Potrivit medicului oncolog, anual în judeţul Timiş apar în jur de 3.000 de cazuri noi de cancer. În ţările civilizate, 30 – 40 % dintre bolnavi nu se vindecă, dar în România procentul este mai mare. Cea mai frecventă formă de cancer la bărbaţi este cel pulmonar, iar la femei, cancerul de sân.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.