Mulţi amestecători de empetreiuri, puţină distracţie

Mulţi amestecători de empetreiuri, puţină distracţie

11
DISTRIBUIȚI

zoltanvarga 22

Există voci care susţin că numărul locurilor de distracţie din oraşul nostru care îşi adaugă particula de „club“, „lounge“ sau „pub“ e prea mare. Guess what? Stabilimentele de acest gen continuă să se-nmulţească ca ciupercile. Clasica întrebare „cui vrei să te adresezi cu noul club?“ smulge un răspuns cât se poate de onest din partea viitorilor „owneri“: „vreau ca lumea să se simtă bine, şi puştanul de 18 ani, şi familistul de 35“. În traducere, pentru civili, cei care-şi deschid noi locuri de acest gen n-au niciun plan de bătaie, marjând pe felia „de toate pentru toţi“.

Ca o consecinţă, există o cerere cât se poate de mare de barmani, ospătăriţe şi bodyguarzi. Odată personalul „adunat“, se trece la nivelul căutării oamenilor care amestecă empetreiurile. Graţie lipsei oricărui target, la alegerea individului care e răspunzător cu atmosfera sonoră a localului nu mai contează defel aptitudinile lui.


Ideea este, „Câţi prieteni are DJ-ul?“ şi „Câtă lume aduce?“. Carevasăzică, inclusiv amestecătorul ăsta de empetreiuri a devenit un soi de agent comercial. Care este „meseriaş“ atâta timp cât clubul este plin şi lumea consumă şi „varză“ dacă noaptea n-a ieşit pe plus. Dacă mai pui la socoteală că orice individ din scara blocului unde locuieşti care are acasă un laptop, o consolă împrumutată şi 80 de giga de muzică poate deveni pentru o noapte „superstar“, e clar că şi numărul acestora a crescut nesimţit de mult.

Marea majoritate a acestor amestecători nu are nici cele mai vagi urme de cultura muzicală, dar vorba aceea, la ce serveşte asta? Un bun aşa zis DJ trebuie să fie popular şi descurcăreţ. Să aibă „gaşcă“ care-l urmează oriunde. Revenind la sezon, da, există deja destule locuri. Marea problemă e că toate-s la fel. Nu mă refer aici la decoruri sau preţuri. Ci la faptul că vezi aceleaşi „feţe“, asculţi aceleaşi „hituri“ şi constaţi că distracţia lipseşte cu desăvârşire. Patronii de crâşme de acest fel dau vina pe public. Dacă toţi se mulţumesc cu acelaşi lucru, de ce să încercăm să mergem contra valului? Dacă cei care ies noaptea în cluburi au standarde dubioase pentru ceea ce înseamnă distracţie, de ce ar trebui să le oferim noi altceva? Şi-n fine, dacă toţi amestecătorii ăştia de empetreiuri sunt atât de descurcăreţi în „public relations“, de ce ar avea nevoie un club şi de oameni care chiar iubesc muzica şi nu sunt neapărat agenţi comerciali?

 

 

11 COMENTARII

  1. constat ca dupa 4 ani, nimic nu s-a schimbat si asta e pacat, nu mai are rost sa aruncam vina pe patronii sau „dj-i” fiecare are cea ce si-a propus sau nu, in orice caz, ceva nou nu ar strica

  2. Niciun dj rezident, repet, absolut niciunul nu are un public fidelizat care sa mearga peste tot dupa el. Nu exista oameni care sa si consume in fiecare joi, vineri si sambata, sa mearga dupa dj oriunde ar merge el. Unii mai muncesc, altii nu au atatia bani de cheltuit, asa ca cine gandeste ca dj-ul locului ii poate aduce doar el lumea sa faca bine sa-si inchida locatia sau sa-si deschida mintea!

  3. Ideea articolului este adevarata si de necontestat, insa este o predica in desert. Patronul de birt, vrea sa vanda bautura si sa faca bani cu lopata. Nu-l doare capul ce muzica, ce décor, ce servicii . Il doare capul de balanta financiara pozitiva. Ce nu inteleg majoritatea tantalailor care au un club este ca ultima chestie fara primele trei nu exista.

  4. Un bun DJ trebuie sa se folosesca de cat mai putine HITURI sau deloc,In locul acestor melodii de top venind cu piese necunoscute si din tot felul de tari,culturi,melodii care sa te faca sa dansezi,sa te incite,sa te miste si care ar trebuii sa devina viitoarele hituri.Din momentul in care piesele necunoscute,nou promovate ajung hituri,si sunt folosite si de catre alti DJ,categoric se va veni cu alte melodii necunoscute din diferite tari,culturi,diferite limbi, care sa le inlocuieasca pe precedentele.

  5. 99% din amicii cu care (mai) merg la chefuri nu inteleg cand un dj e bun, iar ‘cluburile’ samd par sa mearga majoritatea. deci ZV ai dreptate si nu ai…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.