Muzica fabricată în Timişoara iese la rampă: „Uniţi, salvăm Timişoara“ GALERIE FOTO

Muzica fabricată în Timişoara iese la rampă: „Uniţi, salvăm Timişoara“ GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI

darc_vineri_012 [1024x768]

Prima ediţie a festivalului Made In TM, o manifestare care îşi propune să coaguleze scena muzicală timişoreană, a debutat vineri seara cu şase recitaluri susţinute de formaţii locale din diverse genuri, evenimentul desfăşurat la la D’arc pe Mal bucurându-se de un real succes.

Pentru că ”nu se întâmplă nimic în Timişoara”, organizatorii acestui festival au pus la cale un weekend de foc, în care pe cele două scene amenajate la faţa locului vor cânta nu mai puţin de 18 trupe locale. Seara de vineri a fost deschisă de Arc Gotic, legendara trupă locală formată în 1992 care prin albumul ei de debut „Catehism”, a reuşit să aducă aminte melomanilor de tonul poeziilor lui George Bacovia. De această dată, trupa a prezentat piese de pe următorul album, care va avea un sound diferit ca abordare, mai puţin procesat, cu influenţe „garage”, păstrându-şi însă atmosfera caracteristică. După fix 30 de minute – timpul alocat fiecărei trupe din acest festival – pe scenă au urcat cei de la Nomega, care au schimbat sound-ul spre un stoner – rock deosebit de interesant, iar „trupa lui Bujor Hariga“ – Ora H – a „pedalat“ pe un rock clasic, ce a inclus inclusiv un cover după celebra Weather Report. Urechile spectatorilor au fost mai apoi delectate cu recitalul celor de la Brum, care au abordat un mix de stiluri moderne cu bas, tobe live, chitare şi synth-uri agresive,, iar momentul celor de la Rubik’s Cube a generat câteva sound-uri ancorate în zona psychedelic şi shoegaze. Headlinerii primei seri, cei de la Implant pentru Refuz au provocat un „mosh“ serios, recitalul lor fiind unul extrem de gustat de publicul numeros. Solistul trupei, Octavian Horvath a reiterat sprijinul muzicienilor din Implant pentru Refuz pentru campania Salvaţi Roşia Montană, printr-o lozincă deosebit de gustată: „Uniţi, salvăm Timişoara. Uniţi, salvăm Roşia Montană“!

Foto: Sebastian Tătaru

Evenimentul Made in TM promovează excelenţa timiţoreană, prin susţinerea alpinistului Horia Colibăşanu în proiectul de ascensiune pe Everest, Himalaya.


Tot în cadrul evenimentului s-a dat startul unei curajoase iniţiative de documentare a peisajului muzical timişorean – un proiect de lungă durată, care se va materializa într-o o arhivă online a muzicienilor, trupelor şi materialului discografic produs în oraşul nostru. Lansarea acesteia a fost marcată de o expoziţie interactivă cu fragmente documentare despre muzica timişoreană a deceniilor trecute. Sâmbătă, Made in TM continuă în aceeaşi locaţie cu concerte susţinute de  The Case, Grave for Sale, Methadone Skyes, Misguided, Burning Table şi Sebastian Spanache Trio, urmând ca ultima zi a festivalului, cea de duminică, să programeze concerte cu Mădălin Luca, Sonatic, Secret Evil Project, Mere, Era Ticăloşilor şi JazzyBIT.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.