Negură Bunget, turneu internaţional şi disc pe vinil, într-o ediţie limitată

Negură Bunget, turneu internaţional şi disc pe vinil, într-o ediţie limitată

1
DISTRIBUIȚI

negura2

Trupa timişoreană Negură Bunget a finalizat înregistrările pentru EP-ul „gând a-prins”, o introducere în prima parte a trilogiei muzicale şi vizuale a formaţiei, initulată „Tău” şi se pregăteşte de un turneu ce va include peste 50 de concerte în Europa şi în România, până la sfârşitul acestui an.

Materialul a fost înregistrat în studioul Negura Music, iar cele două piese ale EP-ului sunt “Curgerea Muntelui” şi „Tăul Fără Fund”. Cele două piese dezvăluie direcţiile muzicale majore ale albumului, care în final se îmbină în conceptul vizual de ansamblu. EP-ul va fi lansat de casa de discuri germană Prophecy Production în luna octombrie, într-o ediţie limitată de 500 exemplare pe vinil, care poate fi deja pre-comandată prin intermediul formaţiei.


Odată cu lansarea acestui material, Negură Bunget a pregătit un complex plan de promovare, care include lansarea unui videoclip dar şi peste 50 de concerte ce urmează a fi susţinute în Europa şi în România înainte de sfârşitul anului, menite a introduce publicul în atmosfera noului album. Formaţia alcătuită din Gabriel Mafa „Negru“,  Tibor Kati, Adrian Neagoe, Petrică Ionuţescu,  Ovidiu Corodan, Daniel Dorobanţu şi Mihai Neagoe „ Mtz“ a debutat în 1995 cu un demo numit „From Transilvanian Forests“ (editat sub prima titulatură a trupei, Wiccan Rede), după care muzicienii au editat albumul de debut „Zîrnindu-să“, un an mai târziu. În 2004, trupa a efectuat primul ei turneu internaţional susţinând concerte în Portugalia, Germania, Belgia, Slovacia şi Ungaria. De-a lungul anilor, timişorenii au cântat ca invitaţi în cadrul unor festivaluri internaţionale de renume ca Wacken Open Air, Summerbreeze, Hellfest sau Graspop.

Anul trecut, timişorenii au susţinut un turneu de 40 de concerte în Statele Unite Ale Americii şi Canada. Cu o prezenţă constantă în scena metal autohtonă, Negură Bunget şi-a conturat încă de la începuturi o viziune muzicală şi spirituală deosebită.  Începând din 19 septembrie, muzicienii timişoreni vor da startul unui turneu internaţional care cuprinde recitaluri în Polonia, Lituania, Estonia, Finlanda, Germania, Olanda, Austria, Elveţia, Franţa, Marea Britanie şi Spania.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.