Nicolae Robu a mai inventat un cuvânt legat de scandalul vânzării sediului...

Nicolae Robu a mai inventat un cuvânt legat de scandalul vânzării sediului PSD

3
DISTRIBUIȚI

robu nicolae vesel sticla

Edilul şef Nicolae Robu munceşte din greu, iar rezultatele muncii sale nu sunt numai vizibile cu ochiul liber, dar sunt şi explicate de acesta  în cuvinte inedite. Vineri, în timp ce detalia legat de expertiza pe care a cerut-o pentru a se stabili valoarea de piaţă a clădirii în care este momentan sediul PSD, clădire pe care colegii de săi de alianţă vor să o cumpere, Robu a detaliat că va face o listă cu ceea ce trebuie evaluat pentru ca să nu existe „malînţelegri”.


 La o căutare pe dex online, am obţinut următorul rezultat : cuvântul «malintelegeri» nu a fost găsit, dar am găsit următoarele 3 cuvinte apropiate:  răsînțelegere | neînțelegere | subînțelegere. Acesta nu este primul cuvânt pe care edilul şef îl inventează. Recent, Robu a „brevetat” o nouă expresie pentru a descrie o anumită parte a minorităţilor – ţirromi. Inventivitatea primarului a ajuns de notorietate pe Facebook, acolo unde fanii acestuia l-au luat la mişto şi au inventat Dicţionarul tehnic Robu-Român. Poza operei a apărut însoţită de următoarea explicaţie:  “Președintele filialei Timișoara a Academiei Române, dl. Acad. Toma Dordea, a anunțat finalizarea lucrului la prima ediție a unei lucrări științifice de mare amploare, «Dicționarul tehnic Robu-Român». «Cercetătorii filialei Timișoara a Academiei Române au luat decizia de a întocmi un astfel de dicționar deoarece au sesizat că primarul Timișoarei folosește multe cuvinte care nu există în niciun dicționar al limbii române, iar la altele există posibilitatea unei confuzii. Este o lucrare cu caracter enciclopedic care, practic, se actualizează zilnic, cu ocazia briefingurilor de presă sau ale postărilor pe Facebook ale lui Nicolae Robu», a declarat domnia sa”.

 

3 COMENTARII

  1. Domnul Robu este un tip ultracreativ , de ce il luati in bascalie !! Poate ca in viitor inventiile sale lingvistice vor intra in limbajul comun si vor fi mentionate in dictionare !!

  2. Lore, cand termini tu cu greselile, atunci sa ne relatezi greselile altora. Pana una alta du-te un pic, si citeste dexul adevarat nu pe cel online, nu ca ar exista cuvantul acela in dex, dar daca in dexul online sunt trecute cuvintele la fel cum scrii tu stiri … . De ce gresiti si cand scrieti stiri, le scrieti in direct si aveti emotii? :))
    Cu drag, colega ta Geta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.