O nouă sesiune foto anti-poluare în Piaţa Unirii GALERIE FOTO

O nouă sesiune foto anti-poluare în Piaţa Unirii GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-417990564">

protest timisoara poluare 5

Un grup de oameni s-a pozat astăzi în Piaţa Unirii, în jurul orei 18.30, nu oricum, ci cu copii în braţe şi cu măşti la nas. Cei aproximativ 30 de tineri nu erau turişti veniţi să viziteze Timişoara, ci oameni simpli care au ieşit în stradă, în ciuda faptului că afară a plouat, pentru a  susţine o cauză.  „Am ieşit să facem o poză de grup pentru a trage un semnal de alarmă privind la problemele de mediu. Sperăm ca prin demersul nostru să obţinem o implicare mai mare din partea autorităţilor”, ne-a declarat Ciprian Baciu, prezent la eveniment. Acesta ne-a spus că acţiunea de astăzi nu este un protest, ci doar o întâlnire între mai mulţi oameni preocupaţi de mediul înconjurător.

Legat de  petiţia „în Timişoara pute a cauciuc” cu trimitere la compania Continental, petiţie adresată autorităţilor locale, oamenii prezenţi în Piaţa Unirii cred că  a avut un oarecare impact, la fel ca şi reuniunea lor care deja a devenit un ritual săptămânal.  Baciu consideră că apelul făcut de edilul şef Nicolae Robu  către compania Continental pentru a reduce poluarea este o urmare firească a faptului că oamenii au ieşit în stradă. Cu toate acestea protestatarii nu au nimic să îi transmită primarului şi spun că îşi vor susţine în continuare cauza singuri prin întâlniri săptămânale.

Vă reamintim că edilul şef a făcut vineri o solicitare publică către compania Continental pentru a respecta normele şi pentru a lua măsuri cu privire la mirosurile emanate ca urmare a dsăşurării activităţii în zona Pădurea Verde. Cu toate acestea o soluţie concretă pare un vis îndepărtat în condiţiile în care cei de la Continental respectă, conform datele publice făcute până acum de autorităţi, normele europene cu privire la poluare şi contribuie la  bunăstarea oraşului prin sponsorizări, dintre care amintim suma de 25.000 de euro pentru amenajerea străzii Mărăşeşti sau organizarea Cursei Răţuştelor de la Festivalul Bega Bulevard de  weekend-ul trecut.

 

1 COMENTARIU

  1. De ce ziua nu miroase?!

    Sa puna camere pe cladirea Prompt sau sa stea la trecerea de cale ferata sa vada ca la asfintit incepe fumegarea.

    E asa de evdident!

    Acuma miroase si in Calea Buziasului sau Balcescu.

    In parcare la Mall parca e Auschwitz cand intra fumul.

    Timisoara oras de 5 Stele! Mica Viena! Capitala Culturala!

    Gunoi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.