Oamenii mișcării „Uniți, salvăm Roșia Montană”: părinții care mărșăluiesc pentru o țară...

Oamenii mișcării „Uniți, salvăm Roșia Montană”: părinții care mărșăluiesc pentru o țară mai bună pentru copiii lor GALERIE FOTO & VIDEO

4
DISTRIBUIȚI
06
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Cei peste 500 de protestatari au mărşăluit aproape trei ore pe străzile Timişoarei, în această seară. Pe toată durata protestului, aceştia au strigat neîntrerupt „Uniţi salvăm Roşia Montană”, „Solidaritate” sau „Vrem natură, nu cianură”, iar pe şoferii care i-au claxonat sau i-au văzut că îi privesc cu nedumerire de la ferestrele blocurilor, i-au invitat să li se alăture, însă prea puţini au dat curs invitaţiei. Ajunşi în faţa sediului Prefecturii, manifestanţii s-au oprit preţ de câteva minute ca să strige „Demisia”, „Hoţii” şi „Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi”, iar apoi şi-au văzut de drum până în Piaţa Unirii.

Printre cei care au rezistat eroic plimbării prin oraş, pe traseul Piaţa Unirii – B-dul Take Ionescu – B-dul Dorobanţi – Piaţa Traian şi iar Piaţa Unirii, s-a numărat şi familia Blidariu, care a participat la protest alături de cei doi copii de doar trei ani, respectiv trei luni. Cristian Blidariu este arhitect şi mărșăluiește pe străzile Timişoarei alături de soţie şi cei doi copii chiar încă de la primul protest organizat împotriva exploatării de la Roşia Montană. „Am venit de fiecare dată la marş alături de familie pentru că noi sperăm că o să se schimbe ceva dacă ieşim în stradă, sperăm să fie bine”, ne-a spus Cristian Blidariu. Un alt manifestant care a ieşit în evidenţă a fost Leontina Prodan, care a venit îmbrăcată în costum popular pentru că „este duminică, este zi de sărbătoare. Eu m-am născut la ţară şi vreau să respect această tradiţie”. Femeia a participat la toate protestele de la Timişoara, mai mult în luna august a vizitat Roşia Montană ca să vadă cu ochii ei ce se petrece în această zonă. „Este o adevărată regie realizată de Gold Corporation, oamenii au fost forţaţi să-şi vândă casele. Ruşine politicienilor şi ruşine nouă că îi lăsăm să fie unde sunt.


În locul lor mi-aş da demisia de onoare, dar nu au ruşine, nu mai au demnitate”, ne-a spus femeia de 57 de ani.

Manifestanţii au ajuns în Piaţa Unirii în jurul orei 20:30 strigând din ce în ce mai tare „Uniţi salvăm Roşia Montană”, iar celor care îţi petreceau timpul pe terase le-au transmis ca de obicei „Dacă vă pasă, nu staţi la masă”. Evenimentul s-a încheiat la fel cum a început. Dacă înainte de marş, în Piaţa Unirii a concertat preţ de câteva minute o trupă de tineri care cântau la corzi, la final, protestatarii au dansat pe muzica celor de la All Friends Band, o trupă formată din copii.


4 COMENTARII

  1. FELICITARI! Avem parinti constienti ca acum putem sa ne hotaram viitorul copiilor nostri! Comisia parlamentara româneasca nu trebuie sa se teama de despagubiri, deoarece miliardarii straini, investind tot aur la fata locului din proprie initiativa, au fortat oarecum ca aurolacii nostri care nu te intreaba inainte de-a-ti sterge parbrizul:

  2. politicienii corupti se tem doar ca nu o sa mai fie destui idioti sa ii voteze data viitoare.

    PS: protestul este o facatura a lui soros pt a cumpara actiunile rmgc pe nimic, de ce nu se protesteaza impotriva celorlalte exploatari cu cianuri? mai este o mina concesionata strainilor si nimeni nu protesteaza?

  3. Pe cand un mars al parintilor pentru un aer curat in Timisoara? Copiii vostri suporta noxele emanate de poluatorii locali. Timisoara este unul dintre cele mai poluate orase din Europa(se poate citi in presa !).Aceasta realitate nu va ingrijoreaza pentru COPIII VOSTRI ?

  4. Dle Stefan Cojocnean.Niste parinti constienti ar organiza un mars si pentru un aer curat in Timisoara.Aici traiesc copiii nostri in miros si noxe de la Continental.Demonstrantii nu simt ca…pute ? Alina, ai punctat bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.