Pedelistul Ovidiu Ciuhandu vrea sensuri giratorii în loc de semafoare, în Timişoara....

Pedelistul Ovidiu Ciuhandu vrea sensuri giratorii în loc de semafoare, în Timişoara. Ce spune primarul Robu

8
DISTRIBUIȚI

semafor

Ovidiu Ciuhandu, consilier local PDL, a venit cu o propunere în plenul de ieri prin care autorităţile să găsească o modalitate astfel încât în majoritatea intersecţiilor din Timişoara să fie realizate sensuri giratorii, iar semafoarele să fie eliminate. „Am fost în Braşov, în Sibiu, în Alba – Iulia şi vreau să vă spun că aproape toate intersecţiile au sensuri giratorii. Poate ar trebui să ne gândim să renunţăm la semafoare”, a explicat pedelistul.

Propunerea consilierului local a fost agreată de primarul Nicolae Robu, care a ţinut să precizeze că şi el este un fan al sensurilor giratorii pentru că are convingerea că „asigură o rezolvare foarte uşoară şi eficientă a problemelor de trafic în diverse intersecţii.” Totuşi, edilul şef este de părere că nu în toate intersecţiile din oraş se potriveşte realizarea de sensuri giratorii, dar a atras atenţia că în Timişoara nu s-a mers niciodată pe ideea de sensuri giratorii, nici acolo unde ar fi fost mai avantajos de realizat decât montarea de semafoare.


„Trebuie să ai şi un număr mare de semafoare într-un oraş ca Timişoara, dar nu a fost interes pentru realizarea de sensuri giratorii. În unele intersecţii s-au pus semafoare sau s-au găsit alte soluţii cu semne de circulaţie care complicau lucrurile. Vă dau un singur exemplu, Piaţa Bălcescu, unde a fost o harababură totală, noi am venit cu soluţia sensului giratoriu”, a adăugat Nicolae Robu.

Mai mult, pentru a nu mai apărea neplăceri în trafic, reprezentanţii municipalităţii speră că în perioada următoare vor putea să implementeze şi sistemul de control inteligent al traficului, un proiect finanţat cu 35 de milioane de euro din fonduri europene. Peste 130 de intersecţii din Timişoara ar urma să fie monitorizate cu 30 de camere de supraveghere.

8 COMENTARII

  1. Cat imi pla csemafoarele de le Elba … unde stai pentru nimica cu minutele in sir … sau sa nu aduc aminte de semafoarele de pe calea sagului .. seara la 11 stai al rosu … sa treaca timpul, ca oameni IOC !

  2. cred ca e cea mai buna solutie pentru a fluidiza traficul din Timisoara. nu e posibil sa treci pe o strada ca bv. liviu rebreanu dinspre sagului spre girocului si sa te opresti de 5 ori la semafor, in conditiile in care in 15 min am traversat brasovul dintr-un capat in altul si am intalnit doar 2 semafoare. ca sa nu mai zic ca in brasov n-am vazut nici un cablu indifferent de care, pe stalpii de iluminat stradal. la noi….”panze de paianjen” peste tot.

  3. Mergeti in Tg. Jiu care e plin de sensuri giratorii, aproape toate intersectiile le-au transformat in sensuri giratorii si e o porcarie, iti mananci nervii si timpul, daca semafoarele ar fi programate cum trebuie, am traversa orasul repede si daca ar fi desfintate alea caare au fost inventate fara rost, in ultimii ani au aparut in Timisoara semafoare in cele mai ciudate locuri si intr-o gramada de locuri unde nu-si au rostul si au o ordine….parca cine le-a gandit, le-a gandit cu o cu totul alta parte a corpului numai cu capul nu. Circul toata ziua cu masina in oras si chiar stiu

  4. „Vă dau un singur exemplu, Piaţa Bălcescu, unde a fost o harababură totală, noi am venit cu soluţia sensului giratoriu”, a adăugat Nicolae Robu.

    O fi solutia lu` Robu, dar ala nu-i sens giratoriu. Intr-un sens giratoriu cei din sens au prioritate fata de cei care intra. In Balcescu n-o sa fie exact asa.

    Hai ca daca ziceam eu asta la o bere, sau Costel la o tuica, mergea. Dar asta-i primar, ar trebui sa faca diferenta dintre una si alta, apoi sa se bata cu caramida in piept.

  5. De ce in 3 sensuri giratorii celebre din Bucuresti: Charles de Gaulle, Arcul de Trimf si Casa Presei exista si semafoare? Poate ca simplul sens giratoriu nu fluidizeaza traficul? Ce-i drept fluidizeaza banul public spre unele firme de constructii…

  6. Primarul ori isi bate joc de timisoreni pe fata, ori are firma de semafoare!!! dar macar daca tot are firma de semafoare, se le SINCRONIZEZE IN PLM!!! a facut 2 benzi pe sens pe str. Closca la iesire din tm spre jimbolia si a semaforizat 3 intersectii…INTRE CASE! futa-le dumnezo de semafoare intre case! Noi suntem fraieri ca acceptam golanii din astea…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.