Povestea absolventului de sociologie care trăiește în lumea hip-hop

Povestea absolventului de sociologie care trăiește în lumea hip-hop

2
DISTRIBUIȚI

alex_ghitescu

A studiat sociologia, este pasionat de muzică și acum se pregătește să-și scoată primul album. Îl cheamă Alex Ghițescu, dar prietenii îi spun Mef. Are 25 de ani și vrea să promoveze cultura hip-hop. Totul a început în 2004 când a participat la ”TM Battle” organizat de Kriminal Sound, un concurs bazat pe ”of the dome” (vers pe loc). A urcat pe scenă în deschiderea celor C.T.C, sau a unora ca Dragonu ori Chimie  – nume cunoscute în lumea hip-hoperilor locali – și a participat la diferite festivaluri precum ”Festivalul de la Strei”, organizat de Boom Box Terrorist. Face parte din ”Familia Zam Zam”, o echipă de 12 oameni care promovează cultura hip-hop ca pe un tot unitar. ”Vreau sa promovez tot ce ține de hip-hop: Dj, MC, Bboy, graffiti. Zam Zam e ca o familie pentru mine”, mărturisește Mef.

A crescut cu Facem Records, volumele I,II care prezintă o serie de compilații create de DJ Paul și Vlad Dobrescu. Unul din momentele care l-au încurajat să continue într-ale muzicii a fost ocazia de a deschide concertul lui Norzeatic, pe care îl apreciază și de la care a învățat multe lucruri.


”Am preferați, dar nu am un idol. Din punctul meu de vedere, un idol te oprește să gândești pentru tine, pentru că îl urmezi pe el orbește”, declară Mef.  Îi plac Vlad Dobrescu și Norzeatic, însă visul lui este să colaboreze cu Slug din trupa Atmosphere.

Un artist implicat

Alex Ghițescu este, dincolo de muzică, un individ implicat social. Susține proiectul ”Salvați Roșia Montană” și consideră că a venit timpul pentru un adevărat protest. ”Oamenii ies în stradă, dar nu știu să protesteze. Ce se întamplă acum nu înseamnă protest în adevaratul sens al cuvântului.”, mărturisește acesta. Citatul care îl reprezintă este ”I never sleep, because sleep is the cousin of death” (Eu nu dorm niciodata, deoarece somnul este văr cu moartea.), asta pentru ca vrea să facă multe lucruri, însă nu are timp. În prezent realizează o emisiune numită ”Aura lui Mef”, în care prezintă cele mai noi informații din cultura hip-hop. Emisiunea poate fi ascultată în fiecare luni de la ora 21 pe postul de radio online, Gizi Radio.
Mef este organizatorul unui eveniment în premieră, ”Freestyle Session#1”, care va avea loc în această seară în Rost Pub din Timișoara. Va urca pe scenă alături de Pietonu și Exile unde vor realiza un show de improvizație 100%. Un invitat special este Dj Mack, unul dintre cei mai vechi Dj de hip-hop din Timișoara. ”O altă dorință de-a mea este să pun muzică la diferite evenimente. Pentru asta am nevoie de un echipament pe care sper să mi-l achiziționez cât de curând”, a mai spus Mef. Speră ca în viitorul apropiat să își lanseze primul album, iar peste câțiva ani Mef să se găsească pe lista celor mai respectate nume din hip-hop.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.