Cel mult 10 % din reclamaţiile de malpraxis sunt fondate, este de părere Lazăr Fulger, preşedintele Colegiului Medicilor din judeţul Timiş, care spune că majoritatea pacienţilor fac astfel de plângeri pentru că există o slabă comunicare cu medicii.
„Dacă doctorul nu ar fi atât de aglomerat, s-ar reduce cu mult numărul acuzaţiilor de malpraxis. Medicii din România nu sunt ca cei din Occident, să vină la membrii familiei cu zâmbetul pe buze şi să le spună cum se simte pacientul. Aşa suntem noi, un popor de oameni încruntaţi”, a explicat Lazăr Fulger.
Totuşi, preşedintele Colegiului Medicilor din Timiş a recunoscut că şi doctorii mai fac greşeli, dar este destul de greu să găseşti „elementul intenţionat” pentru că „orice afecţiune, indiferent cum e tratată, are un număr de insuccese. Chiar şi medici cu experienţă pot avea eşecuri, care nu pot fi imputate doctorului sau tehnicii”. Iar ca să fie cât mai precis, Lazăr Fulger a dat şi un exemplu. Potrivit acestuia, la 100 de operaţii de hernie, 10 supurează, chiar dacă sunt realizate la fel. Lazăr Fulger nu a ştiut să precizeze câte reclamaţii de malpraxis s-au semnalat în ultimii ani, dar a afirmat că în ultimii zece ani, în judeţul Timiş, nicio acuzaţie nu a putut fi dovedită.
Clar, ca nu pot fi dovedite, ca se acopera unii pe altii! Daca ar functiona justitia corect si daca medicii ar avea respect pentru pacientii pe care-i trateaza, nu ar fi atitea cazuri de malpraxis. Si, nu sint inca toate reclamate, pentru ca oamenii nu au bani sa plateasca avocatii corupti, justitia corupta , politia corupta , medicii corupti. Daca o data ai luat spaga, vei fi intotdeauna la mina santajistilor.
un cretin senil !! doar in spital sa nu ajungi in Romania !! toti te trateaza ca un nimic incepand cu portarul si infirmierele pana la ultimul doctor ! cretini dracului