Primarul Robu a făcut o criză de nervi la conferinţa de presă...

Primarul Robu a făcut o criză de nervi la conferinţa de presă a PNL. De ce a strigat la deputatul Horia Cristian

6
DISTRIBUIȚI

robu nervosjpg

Pe Nicolae Robu l-au lăsat nervii, astăzi, în conferinţa de presă de la PNL Timiş, la care au participat şi deputatul Horia Cristian şi senatorul Ben Oni Ardelean. Discuţia despre ce este de făcut astfel încât să nu mai avem câini pe stradă a iscat controverse, iar primarul Robu a încercat să liniştească apele strigând la colegul său de partid, Horia Cristian. Deputatul a încercat să explice că nu eutanasierea este soluţia pentru a scăpa de câinii vagabonzi, ci sterilizarea, pentru că „eutanasierea este un act inuman”. Unul dintre ziarişti, care a fost muşcat de câinii din Timişoara în urmă cu câteva săptămâni, i-a replicat faptul că parlamentarii sunt de vină că s-a ajuns în această situaţie şi că din maşină se văd altfel lucrurile decât de pe bicicletă sau dacă mergi pe jos. „Eu nu am nicio vină că aceşti câini sunt pe stradă.


Să ştiţi că nu circul doar cu maşina” s-a scuzat Horia Cristian, dar ziaristul nu s-a lăsat şi şi-a susţinut punctul de vedere. „Vă rog frumos să punem punct acestei discuţii, nu mai continuaţi pentru că ieşim din cadrul unei conferinţe de presă, în care ar trebui să ne exprimăm calm punctele de vedere, nu are rost să ne ambalăm chiar dacă avem supărări”, a încercat să liniştească apele Nicolae Robu.

Însă, după doar câteva secunde, primarul Timişoarei şi-a pierdut cumpătul văzând că nu este ascultat. „Aici sunt 30 de oameni, din respect pentru ei se încheie această discuţie acum. Dacă nu închei conferinţa de presă, punct”, a strigat nervos Nicolae Robu. „Nu e normală situaţia în care s-a ajuns. Şi s-a ajuns datorită iresponsabilităţii unora care au pozat mari iubitori de animale şi asistăm la o adevărată ură a majorităţii cetăţenilor faţă de bieţii câini, până la urmă. Că nu sunt vinovaţi câinii că s-a ajuns în situaţia asta, ci oamenii care au lăsat să se creeze o asemenea situaţie. Lucrurile trebuie rezolvate cu calm şi raţionalitate”, a concluzionat edilul şef.

După câteva minute, Nicolae Robu s-a scuzat că a ridicat tonul, dar a făcut asta din cauza „atmosferei care m-a perturbat. În general, eu clarific lucrurile cu calm”. Dacă în cadrul conferinţei de presă de la Primărie, edilul şef afirma că nu este de acord cu eutanasierea, la sediul PNL Timiş, s-a răzgândit şi a adăugat că ar trebui omorâţi câinii care sunt agresivi, după ce au fost sterilizaţi, pentru că sunt bolnavi.

6 COMENTARII

 1. interesant ca nimeni nu spune cum este in tarile civilizate: ciinii prinsi pe strada sint dusi la adapost si daca nu se gaseste stapinul sau nu sint adoptati REAL (adica dusi acasa, nu luati pe semnatura si lasati pe strada) in decurs de citeva zile urmeaza sa fie eutanasiati. animalul are drepturi deci sa nu fie abuzat dar daca nu are stapin este omorit fara nicio discutie. PUNCT.

 2. CUM AM MAI SPECIFICAT IN ALTE OCAZII,NU CAINII SUNT DE VINE DE CELE INTAMPLATE SI ECSISTENTE ,UNII OAMENI CARE NU GANDESC CU CAPUL CI CU…..SA IUBESTI ANIMALELE NU INSEAMNA SA NU AI GRIJA DE ELE,LASAND-ULE CA DECOR STRADAL,ACEASTA NECESITA MULT EFORT DIN PARTEA CETATENILOR NU A AUTORITATLOR

 3. Domnul deputat ar trebui sa mai frunzareasca legile.

  LEGE Nr. 60 din 24 martie 2004
  privind ratificarea Conventiei europene pentru protectia animalelor de companie, semnata la Strasbourg la 23 iunie 2003
  ACT EMIS DE: PARLAMENT
  ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL NR. 400 din 5 mai 2004, care nu considera ca masura eutanasierii animelelor fara stapan este inumana. Si nici neconstitutionala, din moment ce Romania a aderat la aceasta Conventie prin ratificarea ei.
  De asemenea: Legea 227 din 2002. Este in vigoare. Si ea apare, ce sa vezi unde? Pe site-ul Autoritatii Nationale Sanitar veterinare si pentru Siguranta Animalelor.

 4. Cainii au trait in salbaticie si le-a fost mult mai bine ca acum ! Omul i-a domesticit pentru ca avea nevoie de ei sa-l slujeasca si sa-l apere. Daca ar fi ingrijiti si hraniti nu ar constitui o problema.Nici sterilizarea tutoror cainilor (si a celor din curte) nu este o solutie. Vom ajunge sa dam pe un catel cat dam pe un cal de rasa,sau pe um mercedes !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.