Primul clopoțel în școlile cu scandal din Timișoara: cu ce sentimente au...

Primul clopoțel în școlile cu scandal din Timișoara: cu ce sentimente au început anul Colegiul de Vest și Liceul de Arte

0
DISTRIBUIȚI

poză(1)

Doar câteva zeci de elevi şi părinţi s-au adunat, în această dimineaţă, în curtea interioară a Colegiului Tehnic de Vest ca să participe la festivitatea de deschidere a noului an şcolar. Elevii nu au nimerit în locaţia de pe B-dul Liviu Rebreanu, în care Primăria Timişoara a dorit să-i mute pentru că, spune directorul instituţiei, „nu s-au prea uitat la televizor şi nu au ştiut ce scandal a fost pentru că majoritatea elevilor sunt navetişti”.


Directorul şcolii, Cosmin Hogea, le-a transmis elevilor că se bucură că şcoala a început în aceeaşi locaţie şi speră că va continua acolo.

Dascălii de la Colegiul Tehnic de Vest sunt fermi în deciziile lor şi ne-au declarat că nu sunt intimidaţi de ameninţările primarului Robu şi nu intenţionează să se mute pe B-dul Liviu Rebreanu. „Nu poate să ne mute până nu se pronunţă şi instanţa în legătură cu hotărârea de Consiliu Local. Noi nu plecăm de aici”, ne spune încrezătoare Daniela Păiuşan, profesoară. Nici faptul că Nicolae Robu a ameninţat că municipalitatea nu le va plăti utilităţile nu-i sperie pe dascăli, care sunt hotărâţi să se folosească de toate pârghiile legale ca să rămână în clădirea de pe B-dul Regele Carol I, în care funcţionează încă de la înfiinţare.

Pe de altă parte, cei 370 de viitori artişti care învaţă la Liceul de Arte Plastice au umplut sala de sport a instituţiei, fericiţi că încep un an nou şcolar tot în centrul Timişoarei. Veronica Adorian, directoarea instituţiei, le-a spus elevilor că „încep noul an într-o incertitudine legată de spaţiu, nimic altceva, totul este la fel” şi le-a urat bun venit bobocilor. Directoarea Liceului de Arte Plastice ne-a explicat că nici nu se pune problema ca elevii să înveţe în clădirea de pe B-dul Liviu Rebreanu pentru că municipalitatea a înţeles faptul că „acea locaţie nu e suficientă pentru noi, nu avem cum să încăpem acolo. Sper că aşa cum am reuşit să ne facem înţelese nevoile, vom reuşi şi de acum înainte”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.