Proprietarii clădirilor umplute de graffiti, și pictați, și cu banii luați: cu...

Proprietarii clădirilor umplute de graffiti, și pictați, și cu banii luați: cu cât vrea să-i amendeze Robu dacă nu-și curăță zidurile

0
DISTRIBUIȚI

robu ceausescu graf

Primarul Timișoarei Nicolae Robu a găsit metoda cea mai simplă ca să scape de desenele de pe clădirile din oraş şi îi obligă pe timişoreni să le cureţe. În caz contrar, riscă amenzi de până la 2.500 de lei. Dorel Cojan, directorul adjunct al Poliţiei Locale Timişoara, a declarat, astăzi, în plenul Consiliului Local, că există 900 de clădiri desenate, dar, deşi există o Hotărâre de Consiliu Local prin care cetăţenii sunt obligaţi să le cureţe, până în acest moment aceştia au fost doar atenţionaţi. „Încă nu am dat amenzi, doar somaţii, cert e că aceste clădiri sunt foarte urâte. Timişorenii au la dispoziţie 20 de zile să le cureţe din momentul primirii notificării. Persoanele fizice riscă amenzi cuprinse între 500 şi 1.000 de lei, iar cele juridice vor fi amendate cu sume între 1.500 şi 2.500 de lei”, ne-a spus Dorel Cojan.

Consilierul local PNŢCD Adrian Orza a fost nemulţumit de ideea municipalităţii de a trece la amenzi pentru că „ar trebui amendaţi cei care mâzgălesc clădirile, nu proprietarii.


Oamenii se aşteaptă de la autorităţi să fie protejaţi, nu să-i amendeze”.

Totuşi, primarul Nicolae Robu a precizat că trebuie făcut ceva ca cele 900 de clădiri desenate să fie curăţate. „Nu-mi place să văd 900 de clădiri în halul ăsta. Trebuie să exercităm presiune ca să schimbăm faţa oraşului. Niciunde în lume nu sunt suficienţi poliţişti ca să-i prindă pe toţi cei care încalcă legea şi astfel am ajuns la această măsură şi ne-o asumăm de dragul oraşului”, a explicat edilul şef. Primarul Timişoarei a adăugat că unii dintre cei care mâzgălesc clădirile chiar au talent şi tocmai de aceea le-a pus la dispoziţie subpasajul din Piaţa Maria ca să-şi manifeste talentul. De asemenea, în perioada următoare, municipalitatea încearcă să găsească şi alţi pereţi pe care să-i pună la dispoziţia desenatorilor.

Discuția despre zidurile umplute cu graffiti vine la scurt timp după ce în oraș a apărut un desen tip stencil, în care edilul Nicolae Robu apare alături de fostul dictator Nicolae Ceauşescu. Dacă sub cel a cărui cădere a pornit din oraşul unde s-a murit şi pentru libertatea cuvântului stă scris în engleză “mă voi întoarce”, sub figura lui Robu scrie “am sosit”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.