Protest la Ambasada României la Haga faţă de deschiderea frontierelor pentru români

Protest la Ambasada României la Haga faţă de deschiderea frontierelor pentru români

0
DISTRIBUIȚI

ro_embassy

Liderul Partidului Libertăţii (PVV, extremă dreapta) Geert Wilders a protestat ieri la Ambasada României de la Haga faţă de deschiderea frontierelor olandeze pentru muncitori români şi bulgari, relatează site-ul NLTimes.nl, citat de Mediafax. Potrivit site-ului, Wilders a venit la ambasadă să înmâneze o scrisoare în care şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la venirea a românilor şi bulgarilor, care vor putea munci începând de la 1 ianuarie 2014 fără restricţii pe piaţa olandeză. El a fost primit la ambasadă. După întâlnire, liderul formaţiunii antimigrare a declarat că a fost „primit bine” şi că românii l-au ascultat.

Liderul extremist a venit la ambasadă cu un indicator rutier pe care se putea citi mesajul „Accesul interzis” în olandeză şi română.


Acestuia nu i s-a permis să intre în ambasadă cu indicatorul. Când a sosit la sediul ambasadei, el a plasat semnul pe stradă, în faţa misiunii româneşti. Wilders a declarat că la Haga are loc un „summit privind migrarea UE”, a cărui temă centrală priveşte locurile de muncă ce atrag imigranţi.

„Ministrul olandez pentru Afaceri Sociale Lodewijk Asscher să vină de la summitul european şi să spună că ne-am răzgândit şi că românii şi bulgarii nu sunt bineveniţi în Olanda după 1 ianuarie” 2014, a declarat Wilders pentru presă. Populaţia olandeză este îngrijorată, aproape trei sferturi afirmă că se teme de o creştere a nivelului infracţionalităţii şi a presiunii asupra pieţei muncii, a apreciat liderul PVV.

Şeful campaniei pentru alegerile europene în cadrul Partidului Poporului pentru Libertate şi Democraţie (VVD, liberal), eurodeputatul Hans van Baalen, l-a criticat dur, ieri, pe Wilders. El a declarat că a privit protestul PVV la Ambasada României cu jenă. „Aproape că m-am aşteptat să aud sloganul «Românii, afară». Nu este absolut deloc modul în care ar trebui să ne tratăm în Europa”, a comentat Van Baalen despre acţiunea lui Wilders. În opinia lui van Baalen, Wilders îi insultă pe români şi nu înţelege că o creştere economică îi ajută atât pe români, cât şi pe olandezi în Europa.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.