Refacerea malurilor râului Bega, adjudecată de firma arădeană care reabilitează și treptele...

Refacerea malurilor râului Bega, adjudecată de firma arădeană care reabilitează și treptele Catedralei

0
DISTRIBUIȚI

bega coroana

Malurile Begăi vor fi reabilitate în cel mult doi ani, dă asigurări Nicolae Robu, care a anunţat, astăzi, că s-a finalizat cu succes licitaţia pentru începerea proiectului finanţat din fonduri europene. Municipalitatea mai trebuie doar să semneze contractul, iar lucrările vor începe chiar din această toamnă.


Mai mult, primarul Timişoarei spune că va încerca să convingă firma câştigătoare a licitaţiei, Tehnodomus, să comprime termenul limită astfel încât lucrările să fie finalizate mai devreme. „Lucrările vor începe în câteva săptămâni, voi semna imediat contractul şi îi voi solicita firmei să încerce să finalizeze lucrările mai devreme, nu în 23 de luni. Aşa le-am abordat pe toate firmele cu care avem contract şi se pare că sunt rezultate”, a explicat edilul şef.

Proiectul de reabilitare a malurilor Begăi prevede refacerea şi construirea aleilor pietonale, pistelor de biciclete, dotarea zonelor pietonale cu mobilier urban, dar şi introducerea transportului public pe Bega. Municipalitatea intenţionează să cumpere imediat după finalizarea proiectului două vaporetto pentru transportul public pe apă, care vor opri în nouă staţii. În cazul în care timişorenii nu vor fi interesaţi să se plimbe cu vaporetto, primarul Robu spune că va renunţa la această idee. „Un lucru este clar, pe Bega vor naviga doar ambarcaţiuni nepoluante, cu motor electric”, a conchis primarul Timişoarei. Valoarea proiectului este de 25 de milioane de lei, fără TVA, Tehnodomus, firma din Arad care va realiza lucrările, se ocupă şi de reabilitarea treptelor Catedralei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.