Cum îl atacă Robu pe viceprimarul Stoia pe tema atribuțiilor city managerul-ui...

Cum îl atacă Robu pe viceprimarul Stoia pe tema atribuțiilor city managerul-ui Sorin Drăgoi UPDATE Reacția lui Drăgoi

1
DISTRIBUIȚI

sorin dragoi 1

Nicolae Robu nu a fost văzut niciodată în timpul vizitelor pe şantiere alături de city manager-ul Sorin Drăgoi, însă primarul Timişoarei spune că una din atribuţiile fostului vameş este aceea de a monitoriza proiectele din oraş. „Sorin Drăgoi este administratorul public al oraşului, asta înseamnă că primeşte de la primar orice sarcină ce ţine de administrarea oraşului”, a explicat edilul şef. Ca să fie cât mai explicit, primarul Robu a enumerat atribuţiile pe care le au cei doi viceprimari, dar a ţinut să precizeze că terenurile şi clădirile sunt doar gestionate de Traian Stoia şi Dan Diaconu, iar de întreţinere se ocupă city manager-ul Sorin Drăgoi. „Viceprimarul Stoia are în atribuţii partea de clădiri, terenuri, dotări şi diverse pe care le are în ceea ce priveşte gestiunea lor. La fel, viceprimarul Dan Diaconu gestionează cealaltă parte de patrimoniu, adică clădirile şi terenurile aferente şcolilor, instituţiilor medicale, instituţiilor culturale şi instituţiilor sportive. Întreţinerea lor este în sarcina administratorului public. Monitorizarea proiectelor din oraş o fac şi eu, în mod nemijlocit, pentru că am această convingere care s-a constituit prin experienţa mea managerială ca rector, că prin implicarea mea personală dinamizez lucrurile mult mai mult decât se poate întâmpla fără implicarea nemijlocită.


Dar nu de unul singur fac monitorizarea, o fac şi cu ajutorul administratorului public”, a explicat primarul Robu.

Viceprimarul Traian Stoia declara, ieri, pentru un site local de ştiri, că în contractul semnat de Sorin Drăgoi cu Nicolae Robu nu scrie nicio atribuţie. Primarul Timişoarei, însă, i-a replicat viceprimarului Stoia că „domnul administrator public are prin contract sarcini foarte clare. Lumea nu se termină cu niciunul din noi, mai există şi dincolo de gradul de cunoaştere a fiecăruia dintre noi. Domnul Drăgoi are evident un contract scris, semnat de el cu mine, în care sunt prevăzute atribuţiile. Realitatea, cum spuneam, nu se încheie la frontiera cunoaşterii fiecăruia dintre noi”.

UPDATE City manager-ul Timişoarei, Sorin Drăgoi, a explicat, astăzi, că în contractul de management semnat cu primarul Nicolae Robu scrie că atribuţiile sale sunt „coordonarea şi administrarea aparatului primarului şi a regiilor din subordine. Merg pe teren, verific toate lucrările, toate investiţiile, tot ce înseamnă licitaţii, atragere de fonduri europene, discuţii cu investitori străini, personalul primăriei”. Ca să ne convingă de faptul că este o persoană activă, Sorin Drăgoi ne-a invitat să îi vedem agenda de lucru şi a ţinut să precizeze că lucrează cel puţin opt ore în fiecare zi. Iar în legătură cu afirmaţia viceprimarului Traian Stoia care declara că în contract nu este prevăzută nicio atribuţie, city manager-ul Timişoarei a declarat că „fiecare poate să declare ce vrea. Eu mă înţeleg foarte bine şi cu primarul, şi cu viceprimarul, şi cu toată lumea, nu cred că avem divergenţe pe acest subiect. În principiu, cam tot ce înseamnă activitatea primarului trece şi prin mâna mea. Nu-mi place să ies în faţă, eu stau în spate, orice lucrare care se face în Timişoara ştiu exact stadiul ei. Nu sunt om politic, fac administraţie şi nu e genul meu să ies în faţă”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.