Robu se lansează în teorii despre Facebook, dar ocolește tema eutanasierii maidanezilor....

Robu se lansează în teorii despre Facebook, dar ocolește tema eutanasierii maidanezilor. Ce spune despre vârstnicii „fără inhibiții”

3
DISTRIBUIȚI

nicolae_robu_AP-1024x682

Un şir lung de fraze parcă desprinse dintr-un show de stand-up comedy – aşa au fost declaraţiile de astăzi ale edilului şef  Nicolae Robu cu privire la problema câinilor vagabonzi, pentru care a făcut şi un sondaj pe Facebook. Robu a declarat că nu se va lua o deczie în acest sens până  când Parlamentul nu se va pronunţa prin intermediul unei legi care va stabili exact modul de acţiune. Primarul a lămurit că nu este adeptul eutanasierii şi că deşi jumătate din cei care au răspuns la sondaj, adică aproximativ 500 de oameni, sunt pentru uciderea animalelor, rămâne la părerea sa cum că animalele trebuie sterilizate şi doar cele bolnave trebuie ucise.  Deși a aflat în mijlocul conferinţei de presă că legea eutanasierii câinilor a fost adoptată de Camera Deputaților, primarul a refuzaat să facă declaraţii până la citirea actului.


Astfel, a rămas momentan o necunoscută modul în care va fi gestionată problema câinilor vagabonzi la Timişoara.

Totuşi, discuţia a fost un prilej bun pentru ca Robu să se laude cu performanţele sale. Legat de sondajele pe care le face pe Facebook, primarul a lămurit că este membru al Academiei oamenilor de ştiinţă din America  şi din România şi că nu pricepe de ce tot vorbesc unii despre valoare ştiinţifică atunci când nu au treabă cu subiectul. Mai mult, Robu a explicat şi că foloseşte Facebook-ul în lipsa unui alt instrument de consultare care să permită abordarea unui număr mare de oameni, fără costuri. „Bomba” a fost aruncată spre finalul discursului, atunci când,  întrebat dacă nu crede că nedreptăţeşte vârstnicii care poate nu au acces la internet pentru a-şi spune părerea, Robu a lămurit că „există oameni de 80 de ani care nu au inhibiţii în a folosi Facebook-ul”. Mai mult, Robu a comandat un recensământ al câinilor, care sa fie făcut „din gură în gură”. Până acum, acest tip de sondaj a dat următoarele rezultate: Timişoara are numai 2.000 de câini vagabonzi, spune Robu.

3 COMENTARII

  1. Imi cer scuze in fata voastra ca nu sunt membru al nici unei Academii. Si cu toate astea, stiu (am facut o facultate pe tema asta) ca orice sondaj e relevant daca exista un esantion reprezentativ. Numarul celor chestionati, mai mare sau mai mic, influenteaza doar marja de eroare. Acestea fiind zise, pe Facebook pot sa-mi raspunda si 10.000 la un sondaj, rezultatul este irelevant stiintific, daca cei 10.000 nu fac parte dintr-un esantion reprezentativ si sunt doar prietenii mei. In rest, sondajele pe Facebook pot fi metode de comunicare, de manipulare, de psihoterapie. Cat despre pensionarii care nu au inhibitii, poate nu au Internet, ce spuneti?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.