S-a deschis anul studențesc la UVT: ce le-a transmis primarul Robu tinerilor

S-a deschis anul studențesc la UVT: ce le-a transmis primarul Robu tinerilor

4
DISTRIBUIȚI

DSC_0092

Ceremonie de deschidere a noului an universitar cu mult fast, în această dimineaţă, la Universitatea de Vest din Timişoara. Aula Magna a universităţii s-a umplut de „boboci”, care, însoţiţi de părinţi, au participat la eveniment, curioşi să afle mai multe despre ce le rezervă cei trei ani de facultate. Manifestarea a început în jurul orei 10.00 cu intonarea imnului „Gaudeamus”, iar un preot i-a rugat pe cei prezenţi să se ridice în picioare ca să rostească „Tatăl nostru” şi a adăugat că se bucură de faptul că Universitatea de Vest are şi o secţie de Teologie Ortodoxă în care pot învăţa viitorii preoţi.

DSC_0094

A urmat la microfon rectorul Universităţii de Vest, Marilen Pirtea, care s-a mai lăudat că pentru prima dată după anul 2000, instituţia pe care o conduce a introdus examene de admitere la toate facultăţile şi a adăugat că „acest lucru ne distinge faţă de celelalte universităţi”.


Printre oficialităţile care s-au înghesuit să participe la ceremonia de deschidere a noului an universitar la UVT s-a numărat şi Maria Grapini, ministrul Turismului şi al IMM-urilor, care a afirmat emoţionată că participă pentru prima dată la o astfel de ceremonie în calitate de ministru. „IMM-urile au nevoie de voi, produsul universităţilor, ca să se dezvolte. Niciun Guvern nu va face o treabă bine dacă nu are oameni de valoare”, le-a transmis Maria Grapini „bobocilor”. În final, ministrul i-a încurajat pe studenţi să participe la cursuri şi a adăugat că se bucură de faptul că Universitatea de Vest a introdus examen de admitere.

DSC_0107

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, le-a spus şi el câteva cuvinte studenţilor în calitate de „dascăl de suflet”, dar de data aceasta nu a mai vorbit de echipa de fotbal ACS Poli, ci le-a transmis studenţilor că Timişoara are o „activitate culturală şi sportivă bogată şi vă aştept să participaţi activ”. Viceprimarul Traian Stoia a participat la eveniment, dar nu a mai apucat să ia cuvântul pentru că a trebuit să plece la o altă întâlnire. Ceremonia de deschidere a anului universitar 2013 – 2014 s-a încheiat cu o prezentare despre Universitatea de Vest şi cu un spectacol susţinut de studenţii Facultăţii de Muzică.

4 COMENTARII

  1. ce dracu o fi cautat stoia acolo nu inteleg…sau madam grapini..auzi cat e de proasta..”care a afirmat emoţionată că participă pentru prima dată la o astfel de ceremonie în calitate de ministru”…1. e inceputul anului universitar..2. esti ministru din iarna…3. oare trebuie sa se simta astia de la uvt bine ca ai spus tu asta?

  2. Greșit, LEX LUTHOR. Specializarea care nu scoate șomeri este Italienistica. Dar hahalera băsistă din rândul unu (don’șoara Hedeșan, cea căruntă din margine, de care râdem cu lacrimi pentru că e agramată, dar specialistă în… strigoi – în prezent la Mișcarea populară, altă adunătură de fantome – a distrus singurul master invidiat și de străini, cel de civilizație italiană. Cu haita portocalie a prăbușit facultatea sub nivelul mării. Am avut norocul să fac la timp masterul și rămân recunoscătoare excelentei italieniste Prof. univ. dr. Viorica Bălteanu, pentru care aud că mai este loc numai la Politehnică. Ferice de studenții aceia!

  3. Confirm cele postate de către cineva care se pare că și-a ales un pseudonim ori folosește identitatea propriului părinte sau a altcuiva apropiat. Evident, este bine să se știe că Facultatea de Litere, Istorie și Teologie fost, practic, aruncată în jale, derizoriu de către fosta decană Otilia Hedeșan, lucru arhicunoscut în UVT și în afara sa. E adevărat că studenții nu iartă impostura, iar cine face greșeli de limbă română precum AEROPOARTE (când pluralul corect este AEROPORTURI), NIVELE (în loc de NIVELURI, pentru că a confunda două paronime este descalificant pentru orice om cu școală serioasă, dar este de neiertat pentru un absolvent de Filologie). Pluralul substantivului neutru NIVEL este NIVELURI, în timp ce substantivul feminin NIVELĂ are forma de plural NIVELE). Halal fost decan de Litere, actualmente, director de Școală doctorală în UVT, deși a comis abuzuri fără precedent în lume, aflate pe rol la Curtea de Apel din București, exact în acest domeniu al doctoratelor de cercetare!
    Îi mulțumesc fostei masterande pentru că e intransigentă în raport cu imoralitatea, incompetența, lipsa de patriotism, dar și pentru cuvintele frumoase la adresa mea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.