Să ne bucurăm – reînvie România!

Să ne bucurăm – reînvie România!

4
DISTRIBUIȚI

dragos bota (3)

Primele semne au apărut când Raed Arafat a fost mazilit doar pentru că aşa a dorit primul matelot al ţării. Animalul politic Băsescu a făcut rapid pasul înapoi când în Târgu Mureş, locul unde era o deplină linişte, oamenii au ieşit masiv în stradă pentru a apără o idee, nu neapărat un om. A fost primul semnal al trezirii „ursului”. Protestele din Piaţa Universităţii au pus umărul la schimbarea guvernului PDL, iar oamenii ieşiţi în stradă au avut importanţa lor extrem de mare.


Chiar dacă numărul nu a fost, neapărat, unul impresionant.

Acum, scandalul legat de Roşia Montană scoate-n stradă, la Bucureşti, într-o duminică după amiaza aproape la fel de mulţi oameni câţi s-au scremut sindicatele să adune la un miting naţional. Iar situaţia se multiplică în toate colţurile ţării. Dincolo de controversele legate de proiectul Gold Corporation, cel mai import lucru pentru societatea românească este că reînvie. Începe să-şi spună părerea în stradă. . După mulţi ani în care a tăcut şi a înghiţit toate croşeele şi picioarele-n cap date de politicieni. Reînvierea României acum este semnul că ne pregătim să trecem la următorul nivel al evoluţiei noastre post-decembriste. Dincolo de toate scenariile politico – conspiraţioniste. Prima generaţie liberă a României a ajuns la momentul afirmării propriei sale identităţi. Şi-şi cere drepturile, forţând implicit evoluţia. Singura necunoscută rămasă – cât de lină sau nu va fi această trecere.

4 COMENTARII

  1. Cine nu se bucura de reinvierea romanilor?! Trezeasca-i Domnul pe toti!… Dar…referitor la tinerii, ce au inceput sa iasa la proteste, in strada, ne face sa fim mandrii de ei si sa speram alaturi de ei. Am o temere, insa, alimentata de vechile metehne si de faptul ca se simnte ceva „ciudat” in alaturarea tinerilor in numar mare( ceea ce nu s-a intamplat in ocazii cu totul importante!) in sustinerii unui singur proiect. Sa nu fie manevrati de una din „partile” aflate in „disputa”!Am participat la protestele din Timisoara si am auzit discutii „dubioase” purtate de liderii gruparii… Iar daca ce-i ce ii manipuleaza fac parte din „vechea garda” de shmekeri si shnapani, atunci…nu ma mai bucur!…

  2. Dragi romani, haideti sa nu ne mai lasam in fata acestor „indivizi”, ca destul ne-au calcat in picioare. Chiar ar fi timpul sa ne aparam si noi interesele…Sa ne ajute Dumnezeu!

  3. Problema este alta! ! ! ! !….sint putin ingroziti cei care ne conduc de faptul ca reusim sa ne mobilizam asa de repede si de multi …..asta e problema tuturor guvernelor pentru ca inainte aveam nevoie de un lider care sa ne mobilizeze, acum ne organizam singuri pe facebook si asta pentru ei o problema mare pt. ca in curind nu o sa mai aiba cum sa ne controleze….ce ziceti de scenariul urmator :In curind cei care conduc FACEBOOK vor fi arestati pt. diferite fapte de coruptie sau te miri ce scandal sexual!?….Hm!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.